”Hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot”, tiedotti Valtioneuvosto torstaina.

– Tätä voisi kutsua operaatio loppukiriksi, jolla kiihdytämme kohti valoisampia aikoja. Kun rajoitamme kontakteja hyvin voimakkaasti vielä hetken ja torjumme tautia nyt tehokkaasti, saamme pian rokotuksista apua ja pystymme estämään taudin leviämistä ja terveydenhuollon kuormittumista, sisäministeri Maria Ohisalo sanoi.

Epävarmuustekijöitä on vielä runsaasti, mutta Pesäpalloliitto seuraa tilannekuvan kehittymistä kaiken aikaa. Alueellista vaihtelua esiintyy paljon, mikä asettaa valitettavasti toimijoita epätasa-arvoiseen asemaan. Sille emme mitään voi, mutta kaikki mahdollisuudet järjestää toimintaa turvallisesti halutaan hyödyntää.

Suomen Olympiakomitea on päivittänyt ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun torstaina. Kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla (sairaanhoitopiireissä) yli 12-vuotiaiden (yläkouluikäiset ja vanhemmat) toiminta tulee keskeyttää viimeistään ajalle 8.-28.3.

Lasten ja nuorten toiminnassa ”lähikontaktit on voitava tosiasiallisesti välttää, kun toimintaan osallistuu sisätiloissa yli 10 osallistujaa ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 osallistujaa.” Olympiakomitea tarkentaa ohjetta määräyksen soveltamisesta käytäntöön lähipäivinä viranomaisohjeistuksen valmistuessa.

Pääkaupunkiseudulla koronakoordinaatioryhmä vaatii Etelä-Suomen aluehallintovirastoa tekemään päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanosta ajalle 1.-14.3. Tällöin vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta on mahdollista kaupunkien hallinnoimissa tiloissa.

Pesäpalloliitto päivittää tietoa koronatilanteesta osoitteeseen www.pesis.fi/korona.

Kilpailutoiminnan ja leiritoiminnan ohjausryhmät varautuvat tulevaan

Pesäpalloliitto valmistelee jatkuvasti kevättä ja tulevaa pesäpallokautta 2021. Kiveäkään ei jätetä kääntämättä, vaan tavoitteena on löytää parhaat seuroja ja toimijoita palvelevat käytännöt.

Superpesisseurojen kanssa käydään aktiivista vuoropuhelua ensi viikolla, kun hallituksen päätösten toimeenpano täsmentyy konkreettisemmin.

Kilpailutoiminnan ohjausryhmä seuraa tilannekuvan kehittymistä kilpailu- ja urheilupuolen näkökulmasta. Seuraavaksi käsittelyssä on ainakin aluesarjojen ilmoittautumisajan mahdollinen pidentäminen.

Leiritoiminnan ohjausryhmä on perustettu tälle vuodelle varautumaan kesään 2021 leirejä silmällä pitäen, vahvistamaan työn tekemistä ja leirien suunnittelua sekä ottamaan huomioon leirien turvalliseen järjestämiseen liittyvät asiat. Leiritoiminnassa jatketaan aktiivista vuoropuhelua muiden lajiliittojen, kuten Lentopalloliiton (Power Cup), kanssa.

Kolme keskeistä kehityskulkua kohti kesää ovat rokotekattavuuden paraneminen, influenssan kausivaihtelu sekä viruksen torjuntatoimet, joihin jokainen meistä voi vaikuttaa. Ohjeistukset, suositukset ja määräykset on koottu Valtioneuvoston, THL:n ja AVI:n sivuille. Viisi valttia tulee muistaa kaikissa tilanteissa ja käyttää kasvomaskia oikein!

Pesäpalloliiton väki toivottaa pesäpallon ystäville voimia ja kärsivällisyyttä, joita edellytetään meiltä kaikilta vielä tulevat viikot. Toivottavasti mielikuva kauniista kesäpäivistä pesäpallokentillä auttaa jaksamaan, sillä niitä kohti joka tapauksessa etenemme!