Valitse sivu

Miesten Supercupiin osallistuvat Haminan Palloilijat, Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila, Kankaanpään Maila, Kempeleen Kiri, Kiteen Pallo -90, Manse PP Tampereelta, Pattijoen Urheilijat Raahesta, Seinäjoen JymyJussit, Siilinjärven Pesis, Sotkamon Jymy sekä Ykköspesiksen Oulun Lippo.

Ruutu näyttää kaikki Supercupin ottelut suorina lähetyksinä. Yleisön pääsy halleihin selviää myöhemmin, kun ajantasaiset koronarajoitukset ovat alueittain selvillä.

Cup on koukuttava pelimuoto, sillä yksikin tappio pudottaa joukkueen jatkosta. Toisin sanoen mestarin tulee voittaa kaikki pelaamansa ottelut.

Pesäpalloliitto tiedotti tammikuussa, ettei alkuperäisen ohjelman mukaisia Halli-SM-otteluita pelata alkuvuodesta 2021 koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Korvaavia vaihtoehtoja kartoitettiin talvikauden loppuun ja osallistuminen Supercupiin määriteltiin vapaaehtoiseksi. Seurojen päätöksellä naisten Supercupia ei tähän vaiheeseen vuotta saatu aikataulutettua.

Miesten Supercupia täydennettiin ottamalla mukaan yksi ykköspesisjoukkue viime kauden kilpailullisen menestyksen perusteella, kun Oulun Lippo haastaa avauskierroksella raahelaisen Pattijoen Urheilijat. Pohjois-Karjalassa jännitetään paikalliskohtaamista Joensuun Mailan ja Kiteen Pallo -90:n välillä. Syksyn Suomen mestari Sotkamon Jymy matkustaa Kempeleen Kirin vieraaksi ja useat Siilinjärven Pesiksestä Imatran Pallo-Veikkoihin siirtyneet pelaajat saavat vastaansa entisen kotiseuransa.

Kahden ensimmäisen kierroksen otteluparit on arvottu maantieteellisesti. Neljä joukkuetta etenee suoraan toiselle kierrokselle, jonka ottelupareiksi ovat jo varmistuneet Manse PP, Tampere – Haminan Palloilijat ja Seinäjoen JymyJussit – Kankaanpään Maila.

Supercupin ottelut järjestetään vastuullisesti ja kaikkien ihmisten terveys huomioiden. Kullakin pelipaikkakunnalla noudatetaan tarkoin alueen viranomaismääräyksiä ja -suosituksia. Määräysten pohjalta tehdään myöhemmin päätökset yleisön mahdollisesta sisäänpääsystä ottelutapahtumiin.

Miesten Supercup 2021

1. kierros

La 20.3.
A1: Oulun Lippo – Pattijoen Urheilijat, Raahe 14.00 | Kempeleessä
C1: Imatran Pallo-Veikot – Siilinjärven Pesis 16.00 | Imatralla
A2: Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 18.00 | Kempeleessä

Pe 26.3.
C2: Joensuun Maila – Kiteen Pallo -90 | 18.00 | Joensuussa

Suoraan 2. kierrokselle

B1: Seinäjoen JymyJussit
B2: Kankaanpään Maila
D1: Manse PP, Tampere
D2: Haminan Palloilijat

2. kierros

La 20.3.
Manse PP, Tampere (D1) – Haminan Palloilijat (D2) 14.00 | Tampereella

Su 21.3.
A1 – A2 14.00 | Kempeleessä

La 27.3.
Seinäjoen JymyJussit (B1) – Kankaanpään Maila (B2) 15.00 | Seinäjoella
C1 – C2 17.00 | Joensuussa

Välierät

Su 11.4.
C1/C2 – D1/D2 11.00 | Tampereella
A1/A2 – B1/B2 14.00 | Tampereella
Loppuottelu 19.00 | Tampereella

Otteluohjelma pdf-muodossa | Sarjajärjestelmä (pdf)