Kaikki leiri-ilmoittautumiset tapahtuvat Pesistulospalvelussa. Leirille osallistuvat tuomarit saavat maksuttoman leiripassin, joka sisältää ainakin koulumajoituksen, ruokailut ja oheisohjelman. Lisäksi tuomareille järjestetään tuomaritarkkailua ja tuomarikoulutusta.

– Tuomarina saa uuden tulokulman peliin, ymmärtää peliä tuomarin silmin ja oppii sääntöjä. Kaikki tuomarikokemus on hyödyksi pelaajanakin. Tuomarin roolia kannattaa ehdottomasti kokeilla eikä siihen parempaa ja turvallisempaa ympäristöä löydy kuin leirit, nuorisotuomarikouluttaja Juha Kuoppala Pesäpalloliitosta korostaa.

Leirit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille nuorisotuomareille. Ura on hyvä aloittaa nuorimpien ikäluokkien otteluista ja edetä asteittain ylöspäin kokemuksen karttuessa.

Leireille osallistuville joukkueille on myös määrätty tuomarivelvoite. Alueleireillä seura hyötyy, jos se lähettää leirille useamman joukkueen.

– Alueleirien tuomarivelvoitetta on kohtuullistettu. Osalla seuroista on useampia joukkueita samalla leirillä, joten velvoitteen täyttäminen saattaa muodostua haasteeksi, kun seuran toisten joukkueiden pelaajista tuomaritkin monesti löytyvät, Kuoppala sanoo.

Alueleirit pelataan seitsemällä paikkakunnalla kesäkuun kahtena viikonloppuna ennen juhannusta. Kaikille alueleireille ilmoittaudutaan Pesistulospalvelussa.

Pesäpallon alueleirit 2021

⚾ D-G-ikäisten alueleiri, Lahti 11.–13.6.
⚾ D-E-ikäisten Etenee-leiri, Kankaanpää 11.–13.6.
⚾ F-G-ikäisten alueleiri, Reisjärvi 11.–13.6.
⚾ D-ikäisten alueleiri, Raahe (Pattijoki) 14.–17.6.
⚾ E-ikäisten alueleiri, Sotkamo 17.–20.6.
⚾ F-G-ikäisten Etenee-leiri, Kokemäki 18.–20.6.
⚾ E-G-ikäisten Kunnarileiri, Kitee 19.–20.6.