Vastuullisuuskriteerien avulla arvioidaan järjestöjen toiminnan laatua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta, liikuntalain tavoitteiden toteuttamista sekä liikunnan ja urheilun eettisiä periaatteita, sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

– Suomalaisten liikuntajärjestöjen valtionavustuksissa ovat voimassa uudet avustuskriteerit. Ne ovat käytössä nyt ensimmäistä kertaa. Valmistelutyötä on tehty tiiviisti viimeisen parin vuoden ajan, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

– Tavoitteena on ollut selkeyttää ja yksinkertaistaa avustuskriteereitä sekä luoda järjestelmään läpinäkyvyyttä ja pitkäjänteisyyttä, Saarikko huomautti.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta pitää saatua yleisavustusta erittäin tärkeänä, kun pesäpallossa valmistaudutaan koronan jälkeiseen aikaan ja juhlavuoteen.

– Pesäpalloyhteisö selvisi poikkeusvuodesta 2020 hyvin moneen muuhun lajiin verrattuna, mistä kuuluu kiitos omalle organisaatiolle, seuroille ja kaikille pesäpallotoimijoille. Silti Pesäpalloliiton oma talous koki kolhuja peruuntuneiden tapahtumien myötä. Saatu yleisavustus on tärkeä osa, kun valmistaudumme laadukkaasti ja vastuullisesti kansallispelimme juhlavuoteen 2022.