Sunnuntain kilpailu sisälsi dramaattisia vaiheita jo ennen alkamistaankin. Hakola uhkaili poisjäännillä, kun vapaan tekniikka ei ollut kaudella tähän asti toiminut.

Karsinnassa Norjan Johannes Hösflot Kläbo liukui suksellaan Joni Mäen sauvan päälle. Mäki kaatui, mutta teki ”lassevirenit”, taisteli maaliin ja lunasti parille loppukilpailupaikan.

Taktisesti kypsä hiihto loppukilpailussa toi kaulaan Hakolan sanoin ”jalometallia” huikean loppusuoran kamppailun jälkeen. Molemmille uran ensimmäiset arvokisamitalit ovat hopeiset.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yle Urheilu (@yleurheilu) jakama julkaisu

Hakola pelasi pesäpalloa B-junioriksi asti ja muutaman Itä-Lännenkin leireillä. Hakola, joka tähditti Lunta tupaan -tapahtumaa Imatralla 2018, on tuttu näky Kankaanpään Mailan kotiotteluista. Hakolan isoveli Mikko ylsi urallaan Superpesikseen asti.

– Olen pesäpallomies henkeen ja vereen. Voisin näyttää, että käyn lyömässä pari merkistä väliin. Voisin uran jälkeen sitten olla lukkari ja kapteeni Kankaanpään Mailassa, Ristomatti Hakola veisteli Ylen haastattelussa helmikuussa 2018.

Ihan kaikkia oppeja ei pesäpallosta kuitenkaan kannata siirtää hiihtoladuille. Isä Tuomo Hakola kertoi Ylelle Ristomatin oppineen syöksymään ja kaatuilemaan pesäpallokentillä.

– Tänään, kun Ristolla oli oma viimeinen osuus, ajattelin, että älä nyt jätkä enää kaatuile, pesäpalloa aikoinaan valmentanut Tuomo Hakola naureskeli.

Hiihdon MM-kilpailujen parisprinttifinaali on katsottavissa kokonaisuudessaan tallenteena Yle Areenassa!