Toimija luo profiilin Suomisportiin, saa itselleen sportti-id-numeron sekä näkee omat tietonsa ja pääsee hallinnoimaan niitä. Profiili voi olla useamman lajin yhteinen eli kaikki käyttäjän Suomisportista löytyvät tiedot yhdistyvät saman kokonaisuuden alle. Suomisport on ladattavissa mobiilisovelluksena ja sitä on rakennettu pitkälti mobiilikäyttäjän näkökulmasta

– Suomisport on ollut käytössä jo vuoden 2017 alusta lähtien ja järjestelmä on osoittanut toimivuutensa. Pesäpallon on tässä vaiheessa hyvä liittyä mukaan palveluun, jota käyttää valtaosa liikunta- ja urheiluyhteisöstä. Yhteinen järjestelmä helpottaa erityisesti useammassa lajissa toimivien harrastajien ja seuratoimijoiden arkea. Samoin esimerkiksi valtakunnallisen seuratuen haku hoituu Suomisportin kautta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kiittelee.

Suomisport kasvaa vauhdilla ja sitä kehitetään kaiken aikaa. Uutuutena on rakennettu Suomisport-seurapalvelua helpottamaan seurojen arkea.

Lisätietoa Suomisport-palveluun siirtymisestä on luvassa kevään mittaan. Esimerkiksi kevään tuomarikoulutuksiin ilmoittaudutaan ja kauden 2021 lisenssit hankitaan jo Suomisportista. Lisätietoa Suomisport-järjestelmästä löytyy osoitteesta www.suomisport.fi.