Valitse sivu

Hautala lähestyy pelitaitoja neljän kokonaisuuden kautta ja analysoi niitä sekä ulko- että sisäpelissä. Ajanhallinnan osalta ulkopeliä hallitsee eniten lukkari, joka määrää pelin tempoa ja rytmittää peliä.

– Pesäpallo on nähdäkseni menossa siihen suuntaan, että nopealla tempolla pelaaminen on tullut uudestaan muotiin. Mitä nopeammin pallo liikkuu ja mitä nopeammin lukkari syöttää, sitä vähemmän sisäpelijoukkueella on aikaa havainnoida ulkokenttää, Hautala kirjoittaa.

Kaikista kokonaisuuksista nostetaan esiin yhteys junioritoimintaan.

– Jo pienestä asti kannattaa harjoituttaa lapsilla omaa havainnointia ja päätöksentekoa esimerkiksi pienpeleillä ja pienryhmäharjoituksilla, Hautala huomauttaa liittyen tilanhallintaan.

– Itse suosisin ulkopelipaikkojen jatkuvaa kierrätystä, jotta pelaajat oppivat eri pelipaikkojen vaatimuksia ja saavat riittävän määrän suorituksia. Ymmärrän toisaalta myös, että piilottaminen on joskus pelaajan kannalta viisastakin, Hautala pohtii välineenhallintaa koskevassa kappaleessa.

Neljäntenä kokonaisuutena nousee esiin fysiikka.

– Pesäpallo on taito- ja taktiikkapeli, mutta hyvä fysiikka mahdollistaa tehokkaat lajisuoritukset ja antaa tilaa pelitaitojen laajalle käyttämiselle, Hautala korostaa.

Coach Corner löytyy nykyisin Itäisen alueen nettisivuilta.