Viime vuonna leireille todistettiin ennätysmäistä kilpajuoksua. Leirijoukkueiden yhteyshenkilöiden onkin hyvä olla valmiina heti, kun ilmoittautuminen avataan.

Koronaviruspandemia puuttui myöhemmin peliin ja esti leirien järjestämisen viime vuonna. Leirit pelataan nyt vastaavilla paikkakunnilla kuin ne oli tarkoitus pelata kesällä 2020 lukuun ottamatta Pohjoisen alueen E-ikäisten leiriä, joka siirtyy Sotkamoon ajalle 17.–20.6.

Ilmoittautuminen leireille käynnistyy nyt muutaman viikon totuttua myöhemmin.

– Pesäpalloliitto ja leirien järjestäjät haluavat tässäkin asiassa toimia vastuullisesti. Käynnistämme ilmoittautumisen hieman normaalia myöhemmin, kun käytettävissämme on toivottavasti tarkempi kokonaiskuva koronatilanteen kehittymisestä. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta leireille julkaistaan tulevien viikkojen aikana, leiritoiminnasta Pesäpalloliitossa vastaava Juha Kuoppala toteaa.

Ennen ilmoittautumista joukkueessa on hyvä käydä tarkoin läpi tulevan kauden suunnitelmat. Sekä alueellisille että valtakunnallisille leireille osallistuvilta joukkueilta edellytetään pöytäkirjaan pelinjohtaja, jolla on vaaditut koulutukset suoritettuina. Mahdolliset yli-ikäisyysluvat tulee anoa hyvissä ajoin verkkolomakkeella.

Valtakunnalliset leirit 2021

Naperoleiri (F-G-ikäiset): Kajaani, 13.–17.7.
Tenavaleiri (E-ikäiset): Loimaa, 26.–31.7.
Suurleiri (D-ikäiset): Rauma-Eurajoki-Laitila, 4.–9.7.
Nuorisoleiri (C-ikäiset): Kuopio-Siilinjärvi, 19.–24.7.

Alueleirit 2021

D-G-ikäisten alueleiri, Lahti 11.–13.6.
D-E-ikäisten Etenee-leiri, Kankaanpää 11.–13.6.
F-G-ikäisten alueleiri, Reisjärvi 11.–13.6.
D-ikäisten alueleiri, Raahe (Pattijoki) 14.–17.6.
E-ikäisten alueleiri, Sotkamo 17.–20.6.
F-G-ikäisten Etenee-leiri, Kokemäki 18.–20.6.
E-G-ikäisten Kunnarileiri, Kitee 19.–20.6.