Kauden alku herätti heti kysymysmerkkejä. Kun ylipäätään päästiin pelaamaan, Jymy kompastui avausottelussa kotikentällään ja hävisi Kempeleen Kirille supervuorossa. Myös hallitseva mestari Joensuun Maila aloitti kangerrellen.

Kausi soljui eteenpäin, kunnes todellinen tasonmittaus koitti heinäkuun lopulla. Viikkoa aiemmin kolmannen kärkijoukkueen Kouvolan Pallonlyöjät kukistanut JoMa otti nyt kaksi peräkkäistä voittoa Jymystä, mikä sai pelinjohtaja Jani Komulaisen mietteliääksi.

Tarvittiin kovia ratkaisuja. Lautasen äärellä otti paikkansa vasta 17-vuotias Aapo Komulainen, joka on nyt Urheilugaalassa ehdolla vuoden läpimurroksi.

Pohdittavaa riitti silti. Jymy hävisi runkosarjan päätösottelunsa Kiteellä, kun samalla JoMa hurjasteli 21 ottelun verran peräkkäisiä voittoja. Pudotuspeleissä Seinäjoen JymyJussit tarjosi Jymylle hyvän vastuksen ja Vimpelin Veto nousi toisen ottelun voittoon hurjalta takamatkalta. Joni Rytköselle jäi ottelusta mieleen paljon muutakin, kun räpylä sanoi yhteistyösopimuksensa konkreettisesti irti.

– Mietin, että mun pitää jotenkin selviytyä tästä pelistä. Jos tulee tiukka paikka, otan pallon kämmeneen. Sille ei voi mitään, Rytkönen muisteli dokumentissa tilannetta ja sitä seurannutta Perttu Ruuskan kolmosrajaiskua.

Loppuottelua sähköisti Kouvolan Pallonlyöjät viemällä nimiinsä ensimmäisen koitoksen. Mestaruudesta 2020 monien mieliin piirtyvät kuitenkin mitalitilaston kärkinimeksi nousseen Roope Korhosen hurja pommi toisen ottelun supervuorossa – vaiko sittenkin Jymyn kakkoskärjen onnistumiset?

Jymyn iholla -dokumentti seuran paluusta mestaruuskantaan on katsottavissa Sotkamon Jymyn YouTube-kanavalla!