Pesisliikkarissa innostetaan liikkumaan monipuolisesti ja oppimaan motorisia perustaitoja leikin kautta. Myös pesäpallon alkeet tulevat tutuiksi.

Infotilaisuus on maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen. Infotilaisuudessa käydään Pesisliikkarin käynnistäminen läpi suunnittelusta toteutukseen sekä parhaat käytännöt. Tilaisuuden vetää seurakehittäjä ja entinen superpesispelaaja Perttu Hautala, joka on omakohtaisesti ollut rakentamassa menestynyttä Pesisliikkari-toimintamallia Jyväskylään.

– Miten Pesisliikkari perustetaan, organisoidaan ja toteutetaan? Mitä vinkkejä voi hyödyntää käytännön harjoituksissa? Mitä Pesisliikkarin järjestäminen vaatii ja miten sitä markkinoidaan? Kaikkea tätä ja paljon muuta sisältyy infotilaisuuteen. Pesisliikkari-toimintamalli käydään siinä läpi a:sta ö:hön, Hautala kertoo.

Pesisliikkarin järjestämiseksi vaadittavia resursseja ei kannata liikaa jäädä miettimään, vaan hakea ennen kaikkea ratkaisuja.

– Hyvä keino on sitouttaa oman seuran junnuja mukaan. Esimerkiksi B-C-juniorit voivat toimia vetäjinä ja saada arvokasta kokemusta. Pesisliikkari on parhaimmillaan hyvä startti myös valmentajauralle, Hautala vinkkaa.

Pesäpallo on viime vuosina ottanut isoja harppauksia eteenpäin nuorimpien ikäluokkien liikuttamisessa. Matalan kynnyksen toimintamuodot JunnuSuperista lähtien innostavat, Naperoleiri on kasvanut liki 100 joukkueen suureksi tapahtumaksi ja Pesisliikkari-toiminta laajenee vauhdilla.

Tutustu Pesisliikkariin ja ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen kuulemaan lisää!