Ilmoittautumisaika vaihtelee ikäluokittain. Ilmoittautuminen C-junioreiden aluesarjoihin päättyy itäisellä alueella jo 31.1. ja muilla alueilla 15.2. Aikuisten, B-nuorten sekä D-E-junioreiden aluesarjoihin on mahdollista ilmoittautua 28.2. saakka.

F-G-ikäisten osalta ilmoittautumisaika päättyy 31.3., mutta näihin sarjoihin ja pienpesissarjoihin otetaan joukkueita mukaan pitkin kesää. Varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeen joukkueita pyydetään ottamaan yhteys kyseisen alueen aluevastaavaan.

Eteläinen alue tiedotti erikseen omien aluesarjojensa pääperiaatteista.

Sarjamaksun maksaminen ilmoittautumisen yhteydessä

Joukkueen ilmoittaminen aluesarjaan tapahtuu aiemman käytännön mukaisesti Pesistulospalvelussa. Lomakkeelle täytetään joukkueen ja joukkueen yhteyshenkilön tiedot.

Kun lomake on täytetty, ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla sarjamaksu. Yhteyshenkilö saa myös antamaansa sähköpostiosoitteeseen maksutiedot, jotka ovat voimassa 30 minuuttia. Mikäli tässä ajassa ei sarjamaksua makseta, ilmoittautuminen ei astu voimaan ja koko ilmoittautumisprosessi tulee aloittaa alusta. Sarjamaksut ovat aikuisten aluesarjoissa 120 €, C-F ikäisillä 110 € ja G-ikäisillä 55 €.

Maksun jälkeen yhteyshenkilö saa käyttöönsä päivitysavaimen, jolla joukkueen tietoja pääsee hallinnoimaan. Jokainen seuran joukkue tulee ilmoittaa erikseen jokaiseen sarjaan.

Maksutapoja ovat yleisimmät verkkopankit ja luottokortit.