Teemu Huhtakangas aloitti toiminnanjohtajan sijaisena elokuussa ja on ollut muun muassa kasaamassa sekä SiiPen miesten että naisten Superpesisjoukkueita ja neuvotellut yhteistyökumppaneiden kanssa tulevasta. Huhtakangas on iloinen, että pääsee näkemään myös aloittamansa työn jäljen.

– Hienoa jatkaa toiminnanjohtajan roolissa ja päällimmäisinä tunteina on ylpeys nykyiseen hetkeen ja uteliaisuus tulevaisuuden suhteen. Markon jättämää paikkaa ja tietotaitoa on vajaan puolen vuoden ajan omaksuttu ja nyt on varmasti tulevat hetket aika vahvistaa ja kehittää omienkin näkemyksien kautta Siilinjärven Pesistä.

Huhtakankaalla on selkeä näkemys, mitkä kaksi isoa teemaa seuratyössä korostuu jatkossa; Vaatiminen ja vaaliminen.

– Esimerkiksi urheilujohtamisen näkökulmasta vaatimisen lähtökohta on välittäminen. Vaaditaan urheilijoiltamme pesikseen heittäytymistä ja välitetään heistä ihmisinä. Vaaditaan valmentajilta kehittymistä ajan hengen mukaisesti ja välitetään heidän ajallisesta työpanoksestansa urheilijoiden kehittymisen eteen. Vaalitaan seuran arvoja ja seuran eteen tekevien ihmisten työtä. Vaalitaan yhteistyökumppaneiden näkyvyyttä ja SiiPe-verkoston hyödyntämistä. Ennen kaikkea urheilutekemisen vaatiminen ja SiiPe-arvojen vaaliminen kannattelevat jokapäiväisessä työssä. Ihmiset tekevät seuran, ei yksi ihminen seuran toimistolla.

Marko Heikkinen jatkaa myös pesiksen parissa

Kauas SiiPen toimistolta Heikkinen ei poistu, sillä hän jatkaa töitä pesäpallon parissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä 19.-24.7.2021 järjestettävän pesäpallon valtakunnallisen Nuorisoleirin leirinjohtajana. Valtakunnallisten pesäpalloleirien johtamisesta Heikkisellä on kokemusta vuoden 2015 Tenavaleiriltä Siilinjärveltä.

– Alkusyksystä saakka päässäni on kytenyt ajatus leirin johtamisesta. Olen koulutukseltani kulttuurituottaja (AMK) ja tapahtumien järjestäminen on oma leipälajini. Tähän muutokseen avautui luonnollinen polku, kun poikkeusaikojen vuoksi viime kesälle kaavailtu Puijon Pesiksen ja Siilinjärven Pesiksen järjestämä Nuorisoleiri siirtyi vuodella ja leirille piti etsiä uutta johtajaa, SiiPen ex-toiminnanjohtaja avaa taustoja.

Leirin siirron takia Siilinjärvellä leireillään valtakunnallisten leirien muodossa kahtena peräkkäisenä vuotena, kun vuonna 2022 on edessä Pesäpallon 100-vuotisjuhlavuoden Naperoleirin järjestäminen. Koronasta huolimatta Heikkinen uskoo leirien toteutuvan.

– Positiiviset rokoteuutiset luovat uskoa poikkeusolojen taltuttamiseen ja siihen että seuraavien vuoden leirit saadaan järjestettyä lähes normaalilla tavalla. Vaikkei Siilinjärven Naperoleirin johtajaa olla vielä päätetty, pyrin edistämään osittain myös juhlavuoden leirin järjestelyjä samalla jo tässä vaiheessa.

Myös nykyinen toiminnanjohtaja Huhtakangas näkee SiiPellä olevan käsillä mielenkiintoiset vuodet.

– Loppuun on vielä mainittava siilinjärveläisen pesäpalloilun mainio aikaikkuna. Miehet ja naiset pelaavat Superpesiksessä ja tulossa on kaksi peräkkäistä valtakunnallista leiriä. Tässä on seuraavat vuodet mahdollista juurruttaa edustuspalloilun taso Superpesiskartalle ja vaalia junioripesäpallon harrastajamäärää sekä laatua tulevaisuuteen.