Valitse sivu

Helsinkiläisjoukkue on mukana Superpesiksessä kuuden välivuoden jälkeen, kun Roihuttaret pelaa 12 kotiotteluaan Roihuvuoren uudistettavalla kentällä. Miesten Superpesikseen lähtee sarjanousijana Haminan Palloilijat.

Superpesiksen otteluohjelmat ja sarjajärjestelmät 2021 löytyvät osoitteesta www.superpesis.fi/ottelut

Superpesistä yli 30 paikkakunnalla

Superpesis käy kylässä useilla paikkakunnilla kaudella 2021. Uutuuksina Imatran Pallo-Veikot vie miesten Superpesiksen Lappeenrantaan, Kankaanpään Maila Ikaalisiin ja Pomarkkuun sekä Koskenkorvan Urheilijat Ilmajoen keskuskentälle. Juvalla vierailevat Siilinjärven Pesiksen molemmat superpesisjoukkueet – miehet Kiteen Pallo -90:n vieraana ja naiset lappeenrantalaisen Pesä Ysien vieraana.

Porin Superlauantai tarjoilee kaksi huippukamppailua ja erityisen pesäpallopäivän myös tamperelaisille pesäpallon ystäville 15. toukokuuta. Ensin Kankaanpään Maila saa vieraakseen Manse PP:n miesjoukkueen. Heti perään ovat vastakkain viidellä peräkkäisellä kaudella eri vaiheiden pudotuspelisarjoissa kohdanneet Pesäkarhut ja Manse PP naisten huippuottelussa. Porissa keskikesän huipentaa Suomen suosituin tähdistöottelutapahtuma Itä-Länsi, joka nykymuodossaan saapuu ensi kertaa Satakuntaan 9.-10.7.

Lasten ja nuorten toiminnan kasvanut suosio näkyy Superpesiksessä erityisinä teemaotteluina, joita järjestetään yhä useammin myös alueleirien yhteydessä. Leiriotteluita pelataan Kankaanpäässä 11.6., Raahessa 15.6., Kiteellä ja Sotkamossa 19.6., Raumalla 6.7. sekä Siilinjärvellä 20.7.

Runkosarjan kolme parasta valitsevat puolivälierävastustajansa

Miesten ja naisten Superpesiksessä runkosarja huipentuu viikolla 32. Tämän jälkeen kahdeksan parasta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin ja neljä heikointa pelaavat sarjapaikkansa puolesta karsintasarjassa seuranaan Ykköspesiksen neljä kärkijoukkuetta.

Valintajärjestelmä saa jatkoa sekä miesten että naisten Superpesiksessä kaudella 2021. Runkosarjan kolme parasta pääsevät valitsemaan puolivälierävastustajansa 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Välierien otteluparit määräytyvät runkosarjan sijoitusten perusteella, samoin kotietu välierissä ja mitaliotteluissa.

Karsintasarjasta kolme parasta miesten ja kolme parasta naisten joukkuetta lunastavat paikkansa Superpesikseen kaudelle 2022.

15 maanantaita, 15 päivää pesäpallolle!

Superpesismaanantai on superpesiskauden 2021 jokaviikkoinen uutuus, joka ”brändää” tulevan kesät maanantait pesäpallolle. Maanantai-iltoina pelataan vain yksi ottelu, joka saa erityishuomion.

Päättyneen kauden tv-katsojamäärät olivat pesäpallohistorian suurimmat. Uudistuksen myötä urheilukansalle tarjotaan oma vakioitu pesispäivä ja kasvatetaan yksittäisten otteluiden näkyvyyttä. Lisätietoa Superpesismaanantai-sisällöistä on luvassa kevään mittaan.