Urheilugaalan suuri raati valitsee voittajan, joka julkistetaan Urheilugaalassa tammikuun 14. päivänä 2021. Urheilugaalaa jännitetään poikkeuksellisesti vain suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Puijon Pesistä ehdotti palkittavaksi Pohjois-Savon Liikunta ry. Urheilugaala julkaisi perjantaina vuoden urheiluseura -kategorian ehdokkaat, jotka Puijon Pesiksen lisäksi ovat Pickala Golf Club Siuntiosta ja Tampereen Pyrintö.

– Ehdokkuus ja selviytyminen kolmen kärkiseuran joukkoon on suuri kunnia ja kertoo, että olemme tehneet oikeita asioita. Se antaa lisää intoa seuran kehittämiseen myös jatkossa. Tuntuu hyvältä, että tekemäämme työtä arvostetaan ja tunnustetaan myös seuran ulkopuolella näin korkealle. Seuratoimijoiden itsetunnolle ehdokkuudella on suuri merkitys, Eskelinen sanoo.

💥🔥 𝗣𝘂𝗶𝗷𝗼𝗻 𝗣𝗲𝘀𝗶𝘀 𝗼𝗻 𝗲𝗵𝗱𝗼𝗹𝗹𝗮 𝗩𝘂𝗼𝗱𝗲𝗻 𝘂𝗿𝗵𝗲𝗶𝗹𝘂𝘀𝗲𝘂𝗿𝗮𝗸𝘀𝗶! 🔥💥

Suomen Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati on valinnut…

Julkaissut Puijon Pesis Perjantaina 4. joulukuuta 2020

 

Vuoden urheiluseura -palkintoluokassa on teema, joka vaihtuu vuosittain. Tällä kertaa teemaksi valikoitui innovatiivisuus, korona-ajalle leimallisesti. Koronapandemian ja sen mukanaan tuomien rajoitusten vuoksi kaikissa urheiluseuroissa on jouduttu miettimään uusia toimintatapoja. Eskelisen mukaan Puijon Pesiksessä innovatiivisuus lähtee suoraan seuran arvoista ja niiden pohjalta yhdessä mietitystä strategiasta.

– On vaikea nostaa esiin vain yhtä yksittäistä innovatiivista tekoa kuluneelta vuodelta, vaan kyse on isommasta kokonaisuudesta sekä tavasta ajatella ja toimia.

Puijon Pesiksen toiminnassa kantavana teemana on ollut tarjota mahdollisuus pesäpallon harrastamiseen kaikille. Toiminnassa on huomioitu mm. maahanmuuttajat ja erityistä tukea vaativat lapset ja nuoret sekä kehitetty ”höntsäpesistä” jokaiselle sopivana harrasteliikuntana. Koronapandemian myötä seurassa ideoitiin pienten porukoiden puisto-, piha- ja mökkipesiskonseptia sekä peruuntuneiden junioreiden pesäpalloleirien tilalle metsä- ja luontoleirit.

Puijon Pesiksen toteuttamassa Kansallislaji kuuluu kaikille -ESR-hankkeessa pureuduttiin poikkeusaikojen tarpeisiin luomalla digi- ja somealustoille treenivideoiden pankki, otteluiden livestriimaukset, oma podcast ja yhteisöllisiä verkkotapahtumia, joiden tavoitteena oli ehkäistä ihmisten eristäytymistä ja lamaantumista.

Edellisen kerran pesäpalloseura ylsi vuoden urheiluseura -kategoriassa kolmen kärkiehdokkaan joukkoon, kun Pesäkarhut Porista sai kunnian vuoden 2018 osalta. Tulevassa Urheilugaalassa Kirittäret Jyväskylästä on ehdolla sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Kirittäret huuhtoo kultaa -mestaruusjuhlinnallaan.

Puijon Pesis on pesäpallon erikoisseura, joka jatkaa vuonna 1933 perustetun Kuopion Koppareiden ja vuonna 1950 perustetun Kelta-Mustien työtä ja perinteitä. Jäseniä seurassa on 385. Toiminta on ollut vahvassa kasvussa ja seuran lisenssimäärä on kasvanut kuudessa vuodessa 210 %. Lisätietoa toiminnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista on saatavissa osoitteesta www.puijonpesis.fi.