Kohonen, 44, on voittanut pesäpallossa liki kaiken, mitä voittaa voi. Miesten pesispörssin ylivoimaisen ykköstilan lisäksi Kohonen on rikkonut ennätyksiä 741 superpesisottelullaan, 22 Itä-Lännellään, 13 vuoden lukkari -valinnallaan ja seitsemällä kultaisella räpylällä. Vain Jussi Kiikeri ja Kohonen on valittu kolmesti vuoden pesäpalloilijaksi.

– Oman pelin suhteen odotukset ovat ehkä vähän isommat kuin menneellä kaudella. Pelipaikka oli viime kesänä kuitenkin tavallaan uusi, vaikka joskus kauan sitten olenkin polttolinjassa pelannut. Paljon opin tästä vuodesta ja vaikka peli ajoittain olikin ihan hyvää, pystyn vielä parantamaan paljon omalla tontilla, Kohonen uskoo.

Kiteen Pallo -90:n kasvatti on juhlinut 10 kertaa Suomen mestarina. Viiden KPL-kauden ajalta saaliina on viime kesä mukaan lukien kolme hopeista SM-mitalia.

– Ainahan tavallaan lähdetään mestaruutta hakemaan, mutta virallisesti mitään tavoitetta ei vielä joukkueella ole. Kesän päätteeksi joukkueesta lähti paljon kokemusta ja rutiinia pois. Kolikolla on myös toinen puoli, nyt olemme saaneet hyviä nuoria pelaajia tilalle. Mahdollisuudet joukkueella on varmasti ihan mihin vain, mutta joukkueen yhtenäisyyden löytyminen vaatii nyt paljon aikaa ja työtä, Kohonen sanoo KPL:n tiedotteessa.

Pelinjohtaja Haimi iloitsee kaikkien aikojen pesäpalloilijan jatkosopimuksesta.

– Tämä sopimus on hieno asia joukkueelle, seuralle ja varmasti koko kouvolalaiselle pesäpalloväelle. Joukkue uudistui jonkun verran, mutta näen tärkeänä, että meillä on kokeneita runkopelaajia edelleen mukana takaamassa jatkumoa edellisestä kaudesta. Koden rooli joukkueessa on edelleen iso niin henkisellä puolella kuin itse pelissäkin.

Kohosen sopimus täydentää Kouvolan Pallonlyöjien joukkueen kaudelle 2021, eikä uusia vahvistuksia enää aktiivisesti haeta.

– Edustusjoukkueen rinkiin nostetaan vielä joitakin omia junioreita haastajaryhmä-tyyppisesti, pelaajahankinnoista vastaava Stefan Sburatura kertoo.