Valitse sivu

Koronavirustartuntojen määrä ja ilmaantuvuus ovat Suomessa nousussa. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020 alueen siirtyneen koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) sekä valtioneuvoston kanslia (VNK) ovat käynnistäneet kampanjan koronavirustartuntojen vähentämiseksi 18-24-vuotiaiden keskuudessa. Mukana kampanjassa on sosiaalisen median vaikuttajia ja opiskelijajärjestöjä sekä urheilun lajiliittoja, kuten Pesäpalloliitto. Viestiä saavat vapaasti ja mieluusti levittää niin seurat, joukkueet, pelaajat kuin kaikki muutkin toimijat aihetunnisteella #5valttia.

Viisi valttia!

Koronavirus leviää tällä hetkellä erityisesti alle 30-vuotiaiden keskuudessa. On täysin ymmärrettävää, että pitkään jatkunut eristys rasittaa ja saattaa ajoittain vetää mielen matalaksi. Nuoret aikuiset ovat merkittävässä elämänvaiheessa, jossa tapahtuu paljon.

Silti koronaviruksen leviämisen pysäyttäminen on ensisijaista. Vaikka oireet ovat nuorilla usein lieviä, joku voi saada taudin vakavampana. Samoin pandemian leviäminen laajasti väestön keskuudessa saattaisi aiheuttaa suurta harmia. Virus on täysin uusi laatuaan, eikä sen käyttäytymisestä ole vielä tarkkaa tietoa.

Viisi valttia ovat keinoja, joilla koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä:

1) Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona!
2) Pidä 1-2 metrin turvaväli
3) Pese kädet, yski hihaan
4) Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
5) Lataa Koronavilkku-sovellus

Ei varmasti kuulosta ylivoimaiselta! Kun teemme kaikki osuutemme, suistamme viruksen kuskin paikalta. Yhdessä tästäkin selviämme.

Koronarokotteesta on saatu positiivisia signaaleja, mutta faktaa tarvitaan vielä runsaasti. Akuuttiin tilanteeseen rokote ei ole ratkaisu, vaan meidän kaikkien tulee jaksaa noudattaa viiden valtin toimenpiteitä.

Pidetään huolta toisistamme, aloitetaan itsestämme!

Pesäpalloliiton väki toivottaa koko pesisyhteisölle innostavaa harjoituskautta vastuullisuus huomioiden! Muistakaamme viisi valttia, niin voimme hyvillä mielin avata pesäpallovuoden 2021 Halli-SM-turnausten merkeissä!