Valitse sivu

Sekä miesten että naisten suomensarjaan avattiin aikaisemmin syksyllä hakumenettely vajaiden sarjojen täydentämisen ja seuroilta tulleiden alustavien kyselyjen myötä.

– Hakemusten määrä yllätti. Saimme runsaasti laadukkaita terveeltä pohjalta laadittuja hakemuksia, joissa pelaajapolku oli rakennettu kuntoon, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kiittelee.

– Miesten suomensarja pelataan 42 joukkueen sarjana neljässä lohkossa ja naisten suomensarja laajennetaan viidessä lohkossa pelattavaksi 45 joukkueen sarjaksi. Laajennuksen taustalla on joukkueiden maantieteellinen jakautuminen sekä runkosarjan ottelumäärän parempi hallinta viiden lohkon myötä. Tavoitteellinen ottelumäärä on suomensarjassa 16-18 ottelua joukkuetta kohden, Lamminen kertoo.

Uudet joukkueet vahvistavat pesäpallon kilpailutoimintaa Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomessa. Erityisesti naisten suomensarjassa joukkuemäärä on kasvanut huomattavasti.

– Naisten kolmella ylimmällä sarjatasolla on 23 joukkuetta enemmän kuin kaudella 2012. Tätä osattiin osin ennustaa, kun tyttöjen Superpesiksessä ovat pelaajamäärät kasvaneet. Lisää tutkimusta ja analyysiä halutaan kuitenkin tehdä. Kokonaisuuden kannalta laajamittainen pelaajaurien jatkuminen juniorivuosien jälkeen on merkittävää, Lamminen iloitsee.

– Pesäpallon kilpailutoiminta vahvistuu Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomessa, mikä on maantieteellisesti tärkeää. Uusienkin joukkueiden on helpompi lähteä mukaan, kun kaikki matkat eivät veny hurjan pitkiksi, Lamminen jatkaa.

Hakumenettelyn kautta uusia joukkueita miesten suomensarjassa ovat Jyväskylän Kiri 2020, Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit, Kajaanin Pallokerho, Manse PP Tampereelta, Seinäjoen Maila-Jussit 2, Tyrnävän Tempaus ja Viinijärven Urheilijat sekä naisten suomensarjassa Alajärven Ankkurit, Joroisten Urheilijat, Jyväskylän Pesis (Kirittäret), Mynämäen Vesa ja Simon Kiri.

Miesten ja naisten lohkojaot päätetään joulukuun alussa, kun nuorten Superpesikseen ilmoittautuneet joukkueet ovat selvillä. Samalla vahvistetaan sarjajärjestelmät sekä naisten suomensarjan ylempien pudotuspeliotteluiden pelitapa.

Miesten suomensarjan joukkueet 2021

Eurajoen Veikot; Haapajärven Pesä-Kiilat; Hyvinkään Tahko; Imatran Pallo-Veikot; Joensuun Maila; Jokioisten Koetus; Jokioisten Koetus Juniorit; Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit; Jyväskylän Kiri 2020; Kajaanin Pallokerho; Kannuksen Ura; Kempeleen Kiri; Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää; Kiteen Pallo -90; Kouvolan Pallonlyöjät; Lahden Mailaveikot; Laihian Luja; Lammin Luja; Manse PP, Tampere; Muhoksen Pallo-Salamat; Napapiirin Pesis-Team, Rovaniemi; Otakoppi, Espoo; Oulun Lippo Juniorit; Pomarkun Pyry; Puijon Pesis, Kuopio; Puna-Mustat, Helsinki; Pöytyän Urheilijat; Reisjärven Pilke ; Seinäjoen Maila-Jussit; Seinäjoen Maila-Jussit 2; Siilinjärven Pesis; Simon Kiri; Sotkamon Jymy; Suomussalmen Rasti; Turku-Pesis; Tyrnävän Tempaus; Veteli Pesis; Viinijärven Urheilijat; Vimpelin Veto; Ylihärmän Pesis-Junkkarit; Ylistaron Kilpa-Veljet; Ylivieskan Kuula

Naisten suomensarjan joukkueet 2021

Alajärven Ankkurit; Espoon Pesis; Fera, Rauma; Haapajärven Pesä-Kiilat; Haminan Palloilijat; Hyvinkään Tahko; Ikaalisten Tarmo; Ilmajoen Kisailijat; Joensuun Maila; Joroisten Urheilijat; Jyväskylän Pesis; Kajaanin Pallokerho; Kannuksen Ura; Kempeleen Kiri; Kinnulan Kimmot; Kokemäen Kova-Väki; Kuusankosken Puhti; Lahden Mailaveikot; Laitilan Jyske; Loimaan Palloilijat; Mailajuniorit, Kankaanpää; Mailattaret, Vaasa; Manse PP, Tampere; Mynämäen Vesa; Napapiirin Pesis-Team, Rovaniemi; Nurmon Jymy; Oulaisten Huima; Oulun Lippo Juniorit; Oulunsalon Vasama; Pesä Ysit, Lappeenranta; Pesäkarhut, Pori; Päiväkummun Pesis, Vantaa; Roihu, Helsinki; Ruoveden Pirkat; Seinäjoen Maila-Jussit; Siilinjärven Pesis; Simon Kiri; Toholammin Urheilijat; Turku-Pesis; Tyrnävän Tempaus; Viinijärven Urheilijat; Ylihärmän Pesis-Junkkarit; Ylistaron Kilpa-Veljet; Ylivieskan Kuula

Päivitetty 11.11. klo 17.07: Lisätty tarkennus uusista joukkueista koskemaan nimenomaan joukkueita, joille on hakumenettelyn kautta myönnetty sarjapaikka.

Päivitetty 21.12. naisten suomensarjan joukkuemääräksi 45 (Pesäkarhut Porista osallistuu kahdella joukkueella naisten suomensarjaan).