Valitse sivu

Kevätkokous päätti vaalitoimikunnan nimeämisestä valmistelemaan syyskokouksen henkilövalintoja. Vaalitoimikunta – Esa Koivula, Anu Urpalainen ja Unto Väisänenjulkaisi esityksensä perusteellisen valmistelutyön jälkeen.

Liittojohtokunta valitaan kaksivuotiskaudelle. Edessä on merkittäviä päätöksiä, kun pesäpallossa valmistaudutaan lajin 100-vuotisjuhlavuoteen 2022.

– Olosuhteisiin nähden pesäpallo selviytyi hyvin koronatilanteen leimaamasta kaudesta, mutta tulevaisuuden osalta eletään yhä epätietoisuuden aikaa. Selviytymisvaiheessa mennään. Joka tapauksessa jatkossa tarvitaan vahvoja ja kokonaisvaltaisia päätöksiä, jotta kansallispelimme hyvinvointi kaikilla toiminnan tasoilla pystytään varmistamaan, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

– Pesäpallo juhlii 100-vuotista taivaltaan 2022. Viimeistään silloin haluamme virittäytyä huippuiskuun ja katsoa tulevaa kohden luottavaisin mielin. Urheilu on murrosvaiheessa ja urheilun rahoituksen yllä on kysymysmerkkejä, joten pesäpallossakin tarvitaan näkemyksellistä modernia ajattelua, uuden ideointia ja myynnin sparrausta, Pesäpalloliiton myyntijohtaja Jonne Kemppainen lisää.

Pesäpalloliiton toimintasääntöihin esitetään lisäystä, joka tarvittaessa mahdollistaisi liittokokouksiin osallistumisen etäyhteyksin. Lisäksi liittojohtokunnan kokoonpanoa ollaan supistamassa seitsemään jäseneen ja johtokunnan kokousten päätösvaltaisuutta neljään jäseneen, joista yhden tulee olla puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

Vaalitoimikunnan esitys

Lisätietoa Pesäpalloliiton syyskokouksesta