Loppuvuodesta Olenius on harjoitellut Pääkaupunkiseudun pesisakatemiassa, Kinnarin Pesis 2006:n B-poikien mukana ja omatoimisesti. Harjoittelun lomassa Onur Alakas kutsui Oleniuksen Duke Show -ohjelmansa vieraaksi.

Kaksi hienoa vuotta ja huippuhetkiä

Valtakunnallinen läpimurto tapahtui kaudella 2019. Olenius siirtyi helsinkiläisen Roihun paitaan, debytoi Ykköspesiksessä, ylsi Ykköspesiksen ja tyttöjen Superpesiksen tilastojen kärkipäähän sekä sai kutsun B-tyttöjen Itä-Länsi-otteluun Seinäjoelle.

– Ihan uskomattomalta tuntui, en meinannut aluksi uskoa sitä. Se oli aivan uskomaton hetki, kun kummitäti laittoi viestiä ja onnitteli Itä-Länsi-valinnasta, Olenius kertoi Duke Show’ssa.

Matka Roihun joukkueen kanssa huipentui unelmien täyttymykseen.

– Yksi pesiksen huippuhetkiä se oli – nousimme Superpesikseen ja nimenomaan pelaamalla. Olin tosi varma meidän joukkueestamme, pystyimme pelaamaan hyvin sisällä ja ulkona. Vaikka Vaasassa vastustaja pääsi 7-1-johtoasemaan, nousimme sieltä 8-11- voittoon. Olimme myös henkisesti tosi vahvoja, Olenius kertasi.

Ensimmäinen ottelu Superpesiksessä odottaa kuitenkin uudessa joukkueessa, Manse PP:ssä. Olenius kertoi Duke Show’ssa ajatuksiaan siirron taustoista.

– Halu kehittyä lisää, haastaa itseä uudella tavalla ja ottaa seuraava askel pelaajana. Siihen tarjoutui hieno mahdollisuus Mansessa. Manse vakuutti kokonaisuutena.

– Tosi odottavaisin mielin menen kohti tulevaa kautta, totta kai innostuneena ja motivoituneena. Ihan huikeaa on päästä pelaamaan Superpesistä, mitä olen kauan odottanut, Olenius sanoi.

Duke Show’n jakso on vapaasti katsottavissa ohjelman YouTube-kanavalla. Aiemmissakin jaksoissa on tavattu huippupesäpalloilijoita ja lajin toimijoita. Duke Show’ssa ovat vierailleet Ville Herman Saarman, Kaisa-Maija Rosvall, Virpi Hukka, Juha Puhtimäki, Jimi Heikkinen ja Juha Korhonen.

Lina Olenius ja Ella Reiman allekirjoittivat Manse PP:n kanssa 2+1-vuotiset sopimukset, kuten seura tiedotti syyskuussa. Olenius ja Reiman kertoivat tuolloin mietteitään myös Manse PP:n videohaastattelussa.