Valitse sivu

Tyttöjen Superpesikseen ilmoittaudutaan Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelun lomakkeella. Sarjamaksu tulee maksaa heti lomakkeen täyttämisen yhteydessä, jotta ilmoittautuminen astuu voimaan.

Tyttöjen Superpesiksessä joukkueet pelaavat aluksi maantieteellisesti muodostetuissa lähilohkoissa 6-8 ottelun mittaisen runkosarjan, jonka tulosten perusteella joukkueet jakautuvat ylempään sekä alempaan loppusarjaan. Sarjajärjestelmä vahvistetaan, kun sarjaan ilmoittautuneiden joukkueiden määrä on selvillä.

Poikien Superpesiksessä järjestettiin viime kaudella kaksi erillistä sarjaa, joista joukkueilla oli mahdollisuus valita paremmin oman joukkueen kehittymistä tukeva vaihtoehto. Vastaava malli jatkuu ensi vuonna, kuitenkin sarjojen nimillä poikien Superpesis ja poikien Ykköspesis.

Lopulliset sarjajärjestelmät vahvistetaan, kun ilmoittautuneiden joukkueiden määrä sarjoihin varmistuu. Poikien Superpesiksessä pelataan runkosarja kahdessa lohkossa ja kahdeksan parhaan pudotuspelit. Poikien Ykköspesiksessä on tavoite pelata pienemmissä lohkoissa sekä mahdollisesti järjestää osa otteluista turnausmuotoisesti riippuen joukkueiden välisistä etäisyyksistä.

Ilmoittautuminen molempiin poikien sarjoihin tapahtuu Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelun lomakkeella. Sarjamaksu tulee maksaa heti lomakkeen täyttämisen yhteydessä, jotta ilmoittautuminen astuu voimaan.

B-poikien SM-mitaleihin on mahdollisuus vain poikien Superpesiksen joukkueilla. Ykköspesikseen ilmoittautuvat joukkueet pelaavat erikseen Ykköspesiksen mestaruudesta.