Valitse sivu

Poikkeuksellinen kevät toi paljon muutoksia koulutusten järjestämiseen, kun lähiopetus peruuntui kokonaisuudessaan. Pesäpalloliiton koulutusvastaava Juha Antikainen ja seurakehittäjät reagoivat tilanteeseen ripeästi. Verkkokurssit lanseerattiin nopealla aikataululla.

Samassa kerättiin palautetta osallistujilta, jotta koulutusten käytäntöjä on voitu terävöittää edelleen. Osa verkkokursseista jäivät pesäpallon koulutuskalenteriin, uudet Demopäivät taas vastaavat toiveisiin käytännön malleista.

– Keväällä kokeillut verkkokurssit keräsivät positiivisen vastaanoton ja niitä kehitetään palautteiden perusteella entistä paremmiksi. Sen sijaan laji- ja pelitaidoista sekä motoristen taitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä toivottiin käytännön malleja. Niitä koottiin Demopäiviksi, joissa keskitytään nimenomaan valmentajan harjoituspankin sekä käytännön valmennuksen kehittämiseen, Antikainen kertoo.

Mikäli valmentaja on suorittanut osan tason osioista aikaisemmin, valmentajalla on mahdollisuus täydentää tutkintoaan suorittamalla puuttuvat osiot.

2-tason koulutukset hieman pidempään valmentaneille

2-tasolla valmentaja lähtee joko junioreiden valmennukseen keskittyvälle juniorivalmentajapolulle tai enemmän vanhimpien junioreiden ja aikuisten valmentamista painottavalle huippuvalmentajapolulle.

– Molempiin sisältyy kolme viikonloppua eri teemoineen sekä päättötyö. Juniorivalmentajapolun koulutuksia on saatavilla Kuortaneen, Varalan ja Vuokatin valmennuskeskuksissa. Huippuvalmentajapolun koulutus järjestetään Joensuun valmennuskeskuksen toimesta, Antikainen avaa.

1- ja 2-tasot suoritettuaan valmentajalla on mahdollisuus hakea pesäpallon Lajivalmentajatutkinnolle (PLVT). Haku pesäpallon 13. Lajivalmentajatutkinnolle jatkuu 16.10.2020 saakka.

Ilmoittautuminen koulutuksiin ja lisätietoa

Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelu – kaikkiin koulutuksiin ilmoittautuminen

Juniorivalmentajapolku – sisällöt

Huippuvalmentajapolku – sisällöt

Koulutusvaatimukset 2021