Suomen koronaepidemiatilanteessa on tapahtunut syksyn mittaan selvää ilmaantuvuuden nousua. Viimeisimmän kahden viikon seurantajakson aikana uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna on yli 50 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Toki alueellista vaihtelua esiintyy. Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan, Vaasan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Ilmaantuvuus on kuitenkin noussut 14/21 alueella verrattuna edelliseen 14 päivään, raportoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Harjoittelun ja kokoontumisten ohjeistukset päivitetty

Pesäpallossa on vähitellen siirrytty talvikauteen ja valmistautuminen kesään 2021 on alkamassa. Vaikka aktiivinen pelikausi ei olekaan juuri nyt käynnissä, vastuullisuus sekä annettujen viranomaisohjeiden ja -suositusten noudattaminen tulee pitää elämäntapana epidemiatilanteen aikana. Varmasti me kaikki urheiluyhteisössä toivomme, että myös talvilajit saisivat vietyä kautensa läpi niin hyvin kuin se tässä tilanteessa on mahdollista. Erityisesti kyse on kaikkien ihmisten – mukaan lukien meidän itsemme ja läheistemme – terveydestä.

Pesäpallossa Halli-SM-turnaukset on aikataulutettu alkuvuoteen. Jotta joukkueharjoitukset pääsevät alkamaan suunnitellusti ja pesäpallovuosi 2021 saadaan käyntiin halleissa, vastuullisuutta edellytetään kaikilta toimijoilta.

Pesäpalloliitto on koostanut yleisen kokoontumisohjeistuksen (pdf) ja harjoitustoimintaa koskevan ohjeistuksen (pdf), jotka on myös päivitetty osoitteeseen www.pesis.fi/korona.

Kaikki yleisesti urheilua koskevat ohjeistukset löytyvät kattavasti Suomen olympiakomitean nettisivuilta.

Kiitos, pesäpallon ystävät!

Koko pesäpalloyhteisölle kuuluu suuri kiitos tähänastisesta vastuullisesta toiminnasta pandemian aikana, mikä mahdollisti pesäpallokauden 2020 onnistuneen läpiviennin. Toki ripaus onneakin tarvittiin, mutta sen ansaitsimme.

Pesäpallokauden päätösgaala on katsottavissa Ruudussa. Kaikki palkitut löytyvät Superpesiksen ja Pesäpalloliiton nettisivujen uutisesta.

Pesäpalloliiton väki toivottaa koko pesisyhteisölle reipasta, liikunnallista ja ulkoiluntäyteistä syksyä sekä ennen kaikkea hyvinvointia ja terveyttä. Välitetään toisistamme!