Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne on tuonut Pesäpalloliitollekin taloudellisia rasituksia, kun esimerkiksi lasten ja nuorten tapahtumat sekä Itä-Länsi jouduttiin siirtämään seuraavalle vuodelle. Seuratoiminnan tukeminen ja laatuun panostaminen päätoimisten junioripäälliköiden myötä nähdään silti haastavassakin taloustilanteessa merkittävänä.

– Seuroilla on yhtä lailla ollut haastava vuosi koronan luoman epävarmuuden myötä. Seurat ovat kuitenkin koko lajin toiminnan ydin ja moottori, joka täytyy pitää hyvässä iskussa kohti pesäpallon 100-vuotisjuhlavuotta kuljettaessa, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari muistuttaa.

Tukea voi hakea yksi tai useampi jäsenseura ja sitä myönnetään maksimissaan 10 000 euroa yhdelle vuodelle. Maksimiaika tuen piirissä on yhtäjaksoisesti kolme vuotta.

– Käymme hakemukset huolella läpi luotujen kriteerien pohjalta ja vain hakulomakkeella annetut tiedot huomioidaan. Tavoite tietysti on, että tuki auttaa vakiinnuttamaan junioripäällikön aseman seurassa. Hakemusten talouspuolta tarkastellaan erityisesti tästä näkökulmasta, Huotari kertoo.

Pesäpalloliiton myöntämä junioripäällikkötuki on mahdollista yhdistää valtakunnalliseen seuratukeen, joka opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan on tulossa haettavaksi joulukuussa 2020.

Tuen hakemiseksi on hyvä tutustua huolellisesti hakuohjeisiin ja -periaatteisiin. Lisäksi Pesäpalloliiton seurakehittäjät ja aluevastaavat auttavat hakemuksen terävöittämiseksi.

Huomioithan, ettei tukihakemusta käsitellä, jos tukea hakevalla seuralla on velvoitteita hoitamatta Pesäpalloliitolle.

Hakuohjeet ja hakulomakkeella tarvittavat tiedot

Tuki junioripäällikön palkkaamiseksi (pdf)

Esimerkki junioripäällikön toimenkuvasta (pdf)

Hakulomakkeet

Hakulomake seuralle, jolla ei ole ollut palkattua junioripäällikköä 2019 eikä 2020

Seura, jolla on ollut palkattu junioripäällikkö (PPL:n tuella tai ilman tukea) 2019 ja/tai 2020