Valitse sivu

Tähtiseurat saavat olympiakomitealta välineitä seuratoiminnan kehittämiseen, kuten Tähtiseura-verkkopalvelun, materiaalipankin ja asiantuntija-apua. Samalla verkostoituminen muiden järjestöjen kanssa helpottuu. Tähtiseuroilla on mahdollisuus osallistua kilpailuun vuosittain vain niille suunnatuista erikoispalkinnoista ja hakea avustuksia, joiden kriteerinä on Tähtiseuran merkki.

Markkinoinnissa, uusien jäsenten hankinnassa ja yhteistyökumppanuuksien rakentamisessa Tähtiseura nousee vahvasti esiin. Merkki kertoo toiminnan laadusta, jonka ulkopuolinen taho on osoittanut toteen.

Hakeminen Tähtiseuraksi kannattaa, kuten kuullaan Pesäpalloliiton etänä järjestämässä infotilaisuudessa 17. marraskuuta kello 19-20. Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelussa 16.11.2020 mennessä ilmoittautuneille toimitetaan sähköpostitse linkki, jolla lähetykseen pääsee liittymään mukaan. Ennen tilaisuutta on myös hyvä tutustua Olympiakomitean nettisivujen sisältöihin Tähtiseuroista.

– Suosittelen kaikille seuratoimijoille ilmoittautumista mukaan. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita mihinkään. Tilaisuudessa kerrotaan Tähtiseuraksi hakemisen mahdollisuuksista, joita jokainen voi peilata oman seuransa tilanteeseen ja käydä tämän jälkeen keskustelua seurassa. Tähtimerkki on konkreettinen osoitus laadukkaasta seuratoiminnasta niin seuran omalle väelle kuin läheisille sidosryhmille, Mikola painottaa.

Olympiakomitea ja lajiliitto myöntävät Tähtimerkin tunnuksena urheiluseuralle, jonka toiminta täyttää määritellyt laatutekijät seuran valitsemalla osa-alueella. Tähtimerkin voi saada lasten ja nuorten toiminnasta (vihreä tähtimerkki), aikuisten toiminnasta (punainen tähtimerkki) sekä huippu-urheilusta (sininen tähtimerkki).

Seuran on mahdollisuus yltää yhteen tai useampaan Tähtimerkkiin. Toistaiseksi vain viidellä seuralla on kolmivärinen Tähtimerkki, jonka saa kaikkien kolmen osa-alueen kriteerit täyttävä laatuseura. Pesäpallossa Pesäkarhut Porista on kahden tähden Tähtiseura lasten ja nuorten sekä aikuisten toimintansa ansioilla.