Fera halusi superpesisjoukkueelleen päätoimisen pelinjohtajan, jolla on mahdollisuus osallistua pelaajien päivittäiseen arkeen. Siilinjärveläislähtöinen Tuomainen näkee pelaajien yksilöllisen valmentamisen ja kehittämisen tärkeänä osana joukkueen menestystä.

– Kun jokaista pelaajaa kehittää omassa roolissaan, on sen pakko näkyä myös joukkueen kehityksenä, Tuomainen huomauttaa Feran nettisivuilla.

Fera tunnetaan laadukkaasta juniorityöstään ja juniorisarjojen menestyksestä. Naisten Superpesiksessä tuloksena on kuitenkin 20 kauden ajalta vain yksi SM-pronssimitali (2015).

Uuden strategiansa mukaisesti Fera haluaa tulevaisuudessa vakiinnuttaa paikkansa Superpesiksen mitalipeleissä.

– Feran juniorijoukkueet ovat tottuneet viime vuosina menestymään, ja junioriputkesta onkin tulossa lupaavia pelaajia. Feran uusi strategia pyrkii valmennuspäällikön johdolla tuottamaan näistä junioreista tulevaisuuden superpesispelaajia sekä kehittämään jo valmiista superpesistason pelaajista sarjan tähtipelaajia, sanoo Feran pelaajahankinnoista ensimmäistä kauttaan vastaava Seppo Lindroos.

Fera on tiedottanut kuudesta pelaajasopimuksesta ensi kaudelle. Mukana ovat B-tyttöjen Suomen mestarit Fanny Lahtinen ja Julia Ruoho porilaisesta Pesäkarhuista 2018 sekä seuran omat kasvatit Jasmin Andreasen ja Aino Tanhua Ferasta 2019.

Feran sopimustilanne 3.10.2020

Jasmin Andreasen 2021 (2022)
Jenna Kallio 2021 (2022)
Fanny Lahtinen 2021 (2022)
Jannika Lillunen 2021 (2022)
Julia Ruoho 2022 (2024)
Aino Tanhua 2021 (2022)

Erno Tuomainen, pelinjohtaja 2022 (2023)