Valitse sivu

Yläkoululeirityksellä on vahva merkitys pesäpallon pelaajapolulla. Nuori urheilija viettää valitussa valmennuskeskuksessa kolmesta neljään noin viikon mittaista leirijaksoa, joita yhdistävät laadukas ja monipuolinen valmennus, itsenäistyminen, urheilijan elämään oppiminen sekä mukava yhdessäolo muiden leiriläisten kanssa.

Vii
Viime talvena nuoret viihtyivät mm. Varalan yläkoululeirityksessä. Tälle vuodelle yläkoululeirityksen osallistujamäärä pomppasikin komeasti yli 400:n.

Leirityksissä pidetään tiukasti kiinni koulunkäynnin sujumisesta, jossa ei saa ilmetä häiriöitä leirityksen vuoksi. Tavoitteena on toisaalta kasvaa urheilijaksi, toisaalta lisätä nuorten yhteisöllisyyttä.

– Valtavan hienoa on huomata, miten yläkoululeirityksestä on tullut kiinteä ja suosittu osa pesäpallon pelaajapolkua. Nuoret haluavat leiritykseen mukaan ja näkevät sen hyödyt omalle kasvamiselle niin elämää kuin urheilu-uraa ajatellen, Pesäpalloliiton koulutusvastaava Juha Antikainen iloitsee.

– Olisi tärkeää, että koronatilanteesta huolimatta nuoret pystyisivät jatkamaan mahdollisimman normaalisti elämää eteenpäin niin urheilijoina kuin opiskelijoina. Näissä asioissa meidän ensisijainen prioriteettimme on kuitenkin vastuullisuus. Osallistujat ohjeistetaan valmennuskeskusten taholta huolellisesti, jotta kaikkien terveys ja turvallisuus varmistetaan. Tarvittaessa leiritysten toteutusta muutetaan, Antikainen lisää.

Valmennuskeskukset tiedottavat yläkoululeiritykseen valituille urheilijoille tarkemmista ohjeistuksista.