Valitse sivu

Mestarijoukkue on täynnä tarinoita jo pelkästään kuluvan kauden osalta, kun poikkeusajat loivat epävarmuutta, ote kirposi Vimpelissä ja ensimmäinen loppuottelu päättyi tappioon. Taival lie hankala, mutta Jymy huuhtoi lopulta ansaitusti kultaa, mikä nosti tunteet pintaan niin kentällä kuin katsomossa. Toimittaja Reetta Meriläinen muistuttikin Jälkihiki-lähetyksessä osuvasti, miten isoja asioita tulosurheilun taakse kätkeytyy.

– On puhuttu siitä, että urheilu on vain tuloksentekoa. Kun näki, miten liikuttuneita olivat sotkamolaiset – isot miehet pidättelivät kyyneleitään eivätkä välttämättä edes pidätelleet – se kertoo, miten paljon isompi asia urheilu on kuin tuloksenteko. Riemu oli käsinkosketeltavaa.

Roope Korhonen nousi kaikkien aikojen pelaajien mitalitilaston ykkösnimeksi. Useat mestarijoukkueen pelaajat, esimerkiksi toisen polven pesäpalloilijat, juhlivat ensimmäistä mestaruuttaan. Antti Korhonen on oululaislähtöinen miesten Suomen mestari vuosien tauon jälkeen. Etenijäkuningas Joni Rytkönen nosti ”Pojan” käsivarsilleen monenlaisten vaiheiden jälkeen.

– Onhan se urheilun hienoutta, että siellä ovat joukkueessa Aapo Komulainen 17 v. ja muitakin nuoria pelaajia sekä toisaalta Roope Korhonen, 39 v., 12. Suomen mestaruus ja 20. SM-mitali. Tasa-arvoisina joukkuekavereina he taistelevat yhteisen päämäärän eteen, salibandyn maailmanmestari Tero Tiitu hehkutti Jälkihiki-lähetyksessä.

– Pidempäänkin pelejä olisi katsonut – vielä, kun ovat tämmöiset aurinkoiset syyssäät. Paras kolmesta -sarjat toivat oman twistinsä. Ohipelejä ei saanut paljoa tulla, nopeasti on muuten sarja poikki, Tiitu huomautti.

Katso Jälkihiki kokonaisuudessaan Yle Areenasta!