19-vuotiaalla raumalaislahjakkuudella on nuoresta iästään huolimatta jo komea ansioluettelo, joka sisältää keihäänheiton osalta mm. nuorten olympiafestivaalien mestaruuden 2017 ja Kalevan kisojen hopeamitalin 2019. Lisäksi Valtanen on pitänyt hallussaan sekä 15- että 17-vuotiaiden Suomen ennätyksiä.

Kuluva kausi on ollut yleisesti onnistunut, mutta Kalevan Kisojen seitsemäs sija tuotti pettymyksen. Paluu menestysraiteille tapahtui komeasti Suomi-Ruotsi-maaottelun voitolla ja omalla ennätyksellä 57,91. Suomen kolmoisvoiton täydensivät Jenni Kangas ja Jatta-Mari Jääskeläinen.

Maanantaina laji vaihtuu, kun Valtanen matkustaa Feran mukana tyttöjen Superpesiksen toiseen loppuotteluun Kempeleeseen. Valtanen on puhunut paljon kahden lajin yhteensovittamisesta ja näkee siinä hyötyjä.

– Lajit tukevat hyvin toisiaan. Jos heittäisin vain keihästä, en saisi yhtä paljon toistoja tehtyä, Valtanen totesi MTV:lle.

– Kevyen pesäpallon toistuva heittely vahvistaa käden ominaisuuksia niin, että se kestää tuliset repäisyt paremmin. Keihäällä ei mitenkään pysty tekemään niin paljon heittotoistoja kuin pesäpallon kanssa, komppasi valmentaja Eero Kylänpää Ilta-Sanomille kesäkuussa.

Vuosi sitten Fera ja Valtanen juhlivat B-tyttöjen Suomen mestaruutta. Nyt sama loppuotteluvastustaja Kempeleen Kiri haki kotiutuskilpailun voiton Raumalta ja saa ensimmäisen kiinnityksen seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen kotikentällään maanantaina. Ruudun Fanikamera seuraa ottelua kello 16.30 alkaen.