Valitse sivu

Myös Vedon välierävastustajan Sotkamon Jymyn joukkuetta testattiin varmuuden varalta. Samoin Jymy tiedotti kaikkien testitulosten olleen negatiivisia.

Miesten Superpesiksen loppuottelussa kohtaavat Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät sekä pronssiottelussa Joensuun Maila ja Vimpelin Veto. Paras kolmesta -ottelusarjojen kaksi ensimmäistä kohtaamista pelataan lauantaina ja sunnuntaina. Tarvittaessa ottelusarjoja jatketaan ensi viikon lauantaina.

– Tässä koronatilanteessa seurat ja Pesäpalloliitto toimivat pelikauden loppuun saakka vastuullisesti kunnioittaakseen kaikkien ihmisten terveyttä, minkä vuoksi emme jättäneet kiveäkään kääntämättä asiassa. Samalla haluan lausua kiitoksen suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän suuntaan. Testit toteutettiin tämän päivän aikana ja saimme tartuntatautilääkäreiltä selkeät toimintaohjeet. Samoin seurat toimivat esimerkillisen vastuullisesti ja ripeästi, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

Tiedotusvälineissä esilletuotujen tietojen mukaisesti Vimpelin Vedon superpesisjoukkueelle tehtiin koronavirustestejä varotoimenpiteenä flunssaoireiden vuoksi. Testitulokset valmistuivat perjantai-illan aikana.

– Parikymmentä flunssatapausta meillä on kauden mittaan ollut. Pesäpalloliitto ei ota näissä asioissa pienintäkään riskiä, vaan toimii vastuullisesti, kuten olemme koko kesän toimineet, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta totesi jo aiemmin.

– Miesten Superpesiksen loppuotteluun Sotkamon Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä tilanne ei vaikuta. Asia on varmistettu Sotkamon Jymyn ja tartuntatautiviranomaisten puolelta, Pitkäranta vahvisti iltapäivällä.

18.9. kello 19.36: Päivitetty tiedotetta kokonaisuutena