Ratkaisuottelua seurasi komeasti 740 katsojaa Vaasassa Hietalahden stadionilla sunnuntaina. Avausjakson voittojuoksu nähtiin kolmannen aloittavalla, kun Tilda Palola upotti välilyöntinsä keskelle kenttää ja Lina Olenius karkasi kotipesään. Mailattaret sai tilaisuutensa heti tasoittavalla vuorolla, mutta tällä kertaa Elli Mertaniemen ja Julia Karlssonin yritykset jäivät ponnettomiksi. Roihu sinetöi jakson voittonumeroiksi neljännen aloittavalla 1-5.

Tauon jälkeen ottelun kuva muuttui täysin, kun Mailattarien vasta 15-vuotias Go On Superjokeri Alexandra Scheweleff takoi upean lyönnin kakkoskulmasta läpi ja tyhjensi pajatson. Kotijoukkue johti kolmannen aloittavan jälkeen peräti 7-1, mutta sitten tapahtui kummia. Roihu takoi yhteen vuoroon kolme läpilyöntiä ja yhteensä peräti 10 juoksua! Salli Palola ja Olenius yllättivät takakentän kunnarin arvoisesti, Camilla Höglund kiskaisi pallon kakkosluukusta läpi. Mailattarien pelinjohtaja Pekka Mäntymaa osoitti pelisilmäänsä ottamalla 7-5-tilanteessa aikalisän, mutta sekään ei auttanut. Roihu varmisteli lopussa voittolukemiksi 0-2 (2-5, 8-11) ja juhlii nousua Superpesikseen.

Ottelun parhaina palkittiin Roihusta Olenius ja Go On Superjokeri Charlotta Höglund sekä kotijoukkueesta Scheweleff ja 86-prosenttisesti kärkilyönneissään onnistunut Jenni Rajala. Kolmostilanteet tasattiin 19-19, mutta vieraat olivat tänään liekeissä tärkeillä hetkillä.

Tuleva kausi on Roihulle naisten Superpesiksessä juhlallisesti 30:s. Viimeksi Roihu oli edustettuna pääsarjatasolla kausina 2013-14. Seuralla on neljä naisten SM-mitalia vuosilta 1982, 1985, 1986 ja 1988.