Valitse sivu

JoMa matkusti sateiseen Hiukkaan loppuotteluavaukseen ja sai kylmän suihkun niskaansa. Jymy tuli vakuuttavasti peliin ja rakenteli tilanteita tehokkaasti. Samalla JoMan oli tyytyminen vain kahteen kolmostilanteeseen avausjaksolla. Tänään neljästi kotiuttanut ja mainiosti lukkarina häärinyt Aapo Komulainen löi voittojuoksun vastustamattomalla kolmospuolen välilyönnillä heti ensimmäisessä sisävuorossa Konsta Saarasen edetessä kotipesään.

Tauon jälkeen ottelun painopiste muuttui. JoMa sai vahvan alun toiselle jaksolle harhaheittojuoksulla sekä Väinö Väänäsen ja Seeti Surakan kotiutuksilla.

Jymylle vastustajan 0-3-johto toimi herätyksenä, joka sai aikaan todellisen ihmevuoron. Jymy pyöritti peliään jopa neljännelle lyöntikierrokselle. Komulainen ja Aappo Savikoski iskivät lyöntipaikalla kaksi juoksua mieheen.

Tilanteessa 4-3 taululla oli kaksi paloa, kun joukkueensa ykköspalkittu Kalle Kuosmanen ajatteli jo taktisen laittoman lyömistä viimeisellään. Pelinjohtaja Petri Lindsberg pyysi kuitenkin lyömään kopin, mikä kannatti. Jatkotilanteessa kakkospalkittu Konsta Kurikka avasi kakkosluukun ja iski pallon Shellin pihalle, josta sitä todennäköisesti vieläkin etsitään. Niko Tuikka eteni ykköseltä kotiin asti tuoden vuoron kolmannen juoksunsa ja Kurikka itse kiersi kunnarin.

Ihmevuoron jälkeen JoMa vielä kavensi Justus Niemeläisen lyömällä ja Kasperi Hämäläisen tuomalla juoksulla, mutta lähemmäksi eivät eväät tänään riittäneet. Ilta alkoi vähitellen jo hämärtää Hiukan stadionilla, joten Jymynkin intresseissä oli pyrkiä tekemään tarvittavat palot mahdollisimman nopeasti.

Ottelusarja jatkuu Joensuun Kerubi Stadionilla keskiviikkona 23.9. kello 15.30, jolloin mestaruus on katkolla Jymylle. Tarvittaessa pelataan Sotkamossa torstaina 24.9. kello 15.30. Kaikkia loppuotteluita seuraa Ruudun Fanikamera suorissa lähetyksissä.

Hyvinkään Tahko voitti SM-pronssia!

Hyvinkään Tahko palaa välivuoden jälkeen B-poikien mitalikantaan. Asia varmistui, kun Tahko kukisti kotikentällään Kiteen Pallo -90:n pronssiottelussa 2-0 (5-2, 9-7). Joukkueensa parhaana palkittiin viidesti kotiuttanut Jani Hämäläinen sekä kakkosena tehot 1+3 lyötyä, kaksi tuotua ja seitsemän kärkilyöntiä tilastoinut Elias Lahti.

B-poikien SM-pronssia 2020: Hyvinkään Tahko

Teemu Aalto, Markus Hakala, Jere Heikkilä, Eetu Heinonen, Vili Hettula, Jani Hämäläinen, Kaapo Kalmari, Jaakko Kujanpää, Joose Kukkola, Samu Kyhyräinen, Elias Lahti, Kristian Malikine, Elmo Peltonen, Luka Raesmaa, Ville Rämet, Joosua Rättö, Rasmus Surakka, Verneri Taurama, Mikke Tschesmenski. Jussi Haapala (pj), Stig Tainio (2. pj)