Mukava pelikeli helli syyskuista Kerubi Stadionia, jonne oli saapunut 374 katsojaa paikan päälle seuraamaan poikien Superpesiksen kahden parhaan joukkueen edesottamuksia. Myös Ruudun Fanikamera välitti tunnelmia ottelusta suorassa lähetyksessä.

Avausjaksolla nähtiin pudotuspelipesistä, jossa juoksut olivat hyvistä yrityksistä huolimatta kortilla. Jymy sai kolme yritystä kotiin heti ensimmäisen tasoittavalla, mutta JoMan ulkokenttä kesti. Kolmannen aloittavalla puolestaan JoMa oli lähellä mennä johtoon. Erkka Gröhn kuitenkin paloi niukasti kotipesään Vihtori Kalliomäen lyönnillä ja jatkotilanteesta syntyi vielä takapalo kakkospesälle.

Johtojuoksunsa Jymy sai harhaheitolla, joka viuhui kolmospesän ohi. Seeti Surakka kuittasi hienolla lyönnillä laittamalla etukentän suorittamaan. Jaksovoiton ratkaisi kuitenkin Jymylle Aappo Savikoski oivaltavalla keskipompulla, joka pääsi toisen kerran kenttään ja kotiin pinkoi Aatu Saastamoinen.

Toisella jaksolla ratkaisun tuntua oli ilmassa toisen aloittavalla, kun Kalle Kuosmanen yllätti JoMan ulkokentän kakkosrajasta pystymailalyönnillään ja kunnarin lisäksi Konsta Saaranen toi juoksun. Jatkoksi Aapo Komulainen kotiutti Kuosmasen, joten JoMalta olisi vaadittu jo neljä juoksua ratkaisun siirtämiseksi supervuoroon.

Kotiyleisönsä edessä pelannut JoMa päätti taistella loppuun asti. Samuel Tirkkonen antoi hienolla lyönnillä paineen kolmospuolelle ja Väinö Väänänen onnistui takaetenemisessään Jymyn hakiessa paloa kotitaipaleelta. Seuraavaksi Gröhn löi upeasti kakkospuolelle väliin ja JoMa tuli juoksun päähän.

Voittojuoksusta vastasi Jymyn Komulainen, joka varmuuden vuoksi laittoi kahdesti pallon väliin. Jälkimmäinen niistä kelpasi kärkietenijänä kolmoselta kotiin kiitäneelle Saaraselle.

JoMan ykköspalkittu, mainiota lukkaripeliä esittänyt Surakka kavensi vielä koukkunäpillä numerot 3-4:ään, mutta lähemmäs ei kotijoukkue tänään päässyt. SM-hopea on kuitenkin seuralle sen historian ensimmäinen poikien SM-mitali. B-poikien SM-pronssia voitti Hyvinkään Tahko.

Jymy oli kokonaisuutena parempi ja joukkueen räpylät kestivät hienosti tärkeillä hetkillä. 14 ottelusta yhtä monta voittoa eivät jätä jossitteluille sijaa. Jymy juhlii ansaitusti toista peräkkäistä ja yhteensä seitsemättä B-poikien Suomen mestaruuttaan.

Jymyn pelaajista Aapo Komulainen, Kalle Kuosmanen, Konsta Kurikka, Aatu Saastamoinen ja Niko Tuikka ovat mukana myös seuran miesten joukkueessa, joka tavoittelee Suomen mestaruutta ratkaisuottelussa lauantaina. Viisikolla on mahdollisuus voittaa harvinaisempi tuplamestaruus – kultaa sekä miesten että poikien Superpesiksessä samalla kaudella. Miesten kolmas loppuottelu nähdään maksuttomalla Jim-kanavalla lauantaina kello 14 (ennakkostudio kello 13.45).

B-poikien SM-kultaa 2020: Sotkamon Jymy

Jere Heikkinen; Joni Heikkinen; Aleksanteri Huotari; Aapo Komulainen; Kalle Kuosmanen; Konsta Kurikka; Konsta Saaranen; Aatu Saastamoinen; Eemil Salminen; Aappo Savikoski; Roni Suontakanen; Petteri Timonen; Niko Tuikka; Kasperi Vehkaoja; Ville Vierimaa; Iivari Vihanto. Petri Lindsberg (pj); Altti-Jussi Ronkainen (2. pj); Juuso Hyvönen (jj); Jari Määttä (kuljettaja)

B-poikien SM-hopeaa 2020: Joensuun Maila

Erkka Gröhn; Juuso Hakkarainen; Kasperi Hämäläinen; Aale Junkkarinen; Vihtori Kalliomäki; Leevi Karvinen; Miro Kinnunen; Justus Niemeläinen; Ilari Penttinen; Eemeli Pohtinen; Aatu Pulkkinen; Atte Purmonen; Arttu Rissanen; Okko Räty; Konsta Saarilehto; Seeti Surakka; Valtteri Syrjälä; Miki Tiirikainen; Samuel Tirkkonen; Väinö Väänänen. Jarno Sutinen (pj); Petri Pennanen (2. pj)