Veto pääsi kahdesti johtoasemaan avausjaksolla Go On Superjokerin Janne Mäkelän vastustamattomalla kumuralla ja edellisen ottelun sankarin, tänäänkin ykkösenä palkitun Matias Rinta-ahon lyönnillä takarajalle. Jymy kuittasi kuitenkin tilanteen tasoihin heti tasoittavilla vuoroillaan.

Veto pyrki painostamaan edellisen ottelun kovan onnen soturia Riku Niemeä ja kertaalleen siinä onnistuikin. Reisjärven Pilkkeen kasvatti vastasi kuitenkin pelaamalla kokonaisuutena hienosti sekä lyömällä kaksi juoksua.

Toisen jakson avausvuorossa Jymy rikkoi kuparisen kahden palon tilanteessa, kun pudotuspelien lyöjätilaston ylivoimainen ykkösnimi Roope Korhonen iski loistavan lyönnin kakkossaumaan. Vedon kotiutusyritykset tasoittavalla jäivät lyöntijärjestyksen peräpäähän, joka epäonnistui. Ratkaisun makua oli ilmassa toisen aloittavalla. Antti Korhonen tälläsi kakkossaumasta numerot 2-0:aan ja Go On Superjokeri Lauri Rönkkö ulkokentän hienoisella avustuksella kolmospuolelta linjasta 3-0:aan. Jatkoksi Jymyn ulkokenttä vakuutti fiksusti pelanneen vasta 17-vuotiaan lukkarin Aapo Komulaisen johdolla ja turhautti toissijaisiin virheisiin sortuneen Vedon tekemistä sisällä.

Veto tarttui viimeiseen oljenkorteensa kolmannen aloittavalla ja haastoi Riku Niemen lyömän 4-0-juoksun. Tuoreessa muistissa oli joukkueen huikea nousu toisen jakson voittoon Saarikentällä sunnuntaina, mikä muistutti pesäpallossa liki mahdottomankin olevan joskus mahdollista. Pelituomari Joona Tervonen tarkisti kuitenkin täpärän tilanteen menneen tuomariston alkuperäisen näkemyksen mukaisesti eikä Veto saanut sytykettä toisen jakson pelaamiseensa.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä myönsi Jymyn olleen parempi. Erityisesti sisäpelissä oli haasteita ja jo kentällemenot sakkasivat kärkimiesten osalta. Veto jatkaa pronssiotteluun ja tavoittelee paluuta mitalikantaan yhden välivuoden jälkeen.

– Sisäpeli oli meille tänään vaikeaa. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli paikkoja, mutta emme pystyneet niitä hyödyntämään. Toisenkin jakson ihan asiallisesti aloitimme ulkona, mutta pikkuisen aina jostain kanitti, kun takaseen mentiin, Hylkilä harmitteli Ruudun haastattelussa.

Viiden peräkkäisen Suomen mestaruuden jälkeen Jymy on ollut edellisten neljän vuoden aikana kolmesti loppuottelun hävinnyt osapuoli. Nyt se saa mahdollisuuden tavoitella uuden vuosikymmenen ensimmäistä täysosumaa.

– Olimme kärsivällisiä ja pelasimme fiksusti. Ulkopelimme oli erittäin hienoa ja lukkari (Aapo Komulainen) pelasi tänään mahtavan pelin, sotki paljon juttuja vastustajalta. Vähän vääntämällä meidän piti pinnoja ottaa, mutta onneksi saimme niitä riittävästi, pelinjohtaja Jani Komulainen sanoi.

– Edellisen Vimpeli-pelin lopun mokasimme itse. Tähän päivään lähtiessä Vimpelillä oli henkinen asetelma, että he voivat täällä voittaa. Me vastasimme siihen mahtavalla pelillä, mikä on paras vastine näihin juttuihin, Komulainen tietää.

Voittajien parhaina palkittiin sisällä onnistuneet sekä ulkona tärkeitä paloja heittäneet Antti Korhonen ja Niko Korhonen. Kolmatta välieräottelua seurasi Hiukassa 1497 katsojaa.

Miesten Superpesiksen loppuottelu (2 voittoa)

La 19.9.
Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 15.00

Su 20.9.
Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 14.00

La 26.9.
Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 14.00 Tarvittaessa

Miesten Superpesiksen pronssiottelu (2 voittoa)

La 19.9.
Joensuun Maila – Vimpelin Veto 14.00

Su 20.9.
Vimpelin Veto – Joensuun Maila 15.00

La 26.9.
Joensuun Maila – Vimpelin Veto 14.00 Tarvittaessa