Välieräparit ovat samat kuin viime vuonna ja mitaliotteluihin jatkavat 2000-luvun tutut menestysjoukkueet. Näiden neljän kaupungin ulkopuolelle naisten Suomen mestaruus on edellisen kerran mennyt kaudella 2000, kun Pattijoen Urheilijat Raahesta juhli sarjanousijana täysosumaa.

Vuosi sitten runkosarjan kolmospaikalta toiseen peräkkäiseen mestaruuteen noussut Kirittäret saa nyt kotiedun Lapuan Virkiää vastaan. Hallitsevan mestarin tilastot välieristä ovat murskaavat, sillä 14 pelaamastaan välieräsarjasta Kirittäret on jatkanut 13 kertaa loppuotteluun. Toisaalta myös Virkiä on juottanut viimeisten kymmenen vuoden aikana katkeraa kalkkia jyväskyläläisille. Virkiä voitti viisi peräkkäistä mestaruutta 2011-2015 ja juhli neljästi Kirittärien kustannuksella loppuottelussa.

Ennakko-odotuksissa välieräsarja onkin tulta ja tappuraa, kun toisilleen tutut menestysjoukkueet iskevät yhteen.

– Mahtavaa päästä pelaamaan kovia pelejä. Perjantain pelistä ei varmasti tule yhtään tunnetta puuttumaan, totesi Pesä Yseistä lainasopimuksella Kirittäriä vahvistava Eveliina Rantonen.

Manse PP Tampereelta on uudempi tulokas naisten Superpesiksen kärkikamppailuissa. Sensaatiomaisen mestaruuden 2017 jälkeen Manse PP on ollut peikko Pesäkarhuille, vaikka porilaisjoukkue olikin selvästi parempi vuosi sitten välierissä.

Henkien taistoa on luvassa välieräsarjassa, jonka lähtökohtia voi punnita useista eri näkökulmista. Virpi Hukka ja Emma Sallinen ovat olleet odotetun erinomaisia vahvistuksia runkosarjan molemmat keskinäiset kohtaamiset voittaneelle Manse PP:lle.

Pesäkarhuilla oli runkosarjan lopulla omat haasteensa ja puolivälieräsarjassa Seinäjoen Maila-Jussit istutti ennakkosuosikin todelliseen piinapenkkiin. Hallitseva vuoden naispesäpalloilija Emilia Itävalo kuitenkin uskoo, että ainakin jälkeenpäin ajateltuna koettelemukset ovat vain eduksi kauden tärkeimpiä otteluita ajatellen.

– Jouduimme oikeasti pelaamaan puolivälierissä. Vastassa oli todella hyvä joukkue, joka pelasi rohkeasti ja taktisesti erilaisia kuvioita. Veikkaan, että tämä kääntyy meille hyväksi asiaksi. Olemme jo joutuneet paineeseen ja reagoimaan koko ajan pelin sisällä, Itävalo kertoi Pesisuutisille.

Ilmassa on selvää värinää, kun pudotuspelisyksyn otteluissa aletaan pelata erivärisistä SM-mitaleista.

– Tietää, että täällä on väkeä perjantaina. Mahtavaa päästä taas pelaamaan välieriä, hehkuttaa Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund.

Naisten Superpesiksen välieriä seuraavat vahvasti sekä Ruutu että Yle Puheen Urheilukierros. Ruudun päälähetykset nähdään Jyväskylästä ja Porista perjantaina sekä Lapualta sunnuntaina. Miesten Superpesiksen puolivälierien päälähetyksiä ovat Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90 lauantaina ja Hyvinkään Tahko – Vimpelin Veto sunnuntaina.

Tilastopaketti

Naisten Superpesiksen välierien 2020 tilastopaketti (pdf)

Naisten Superpesiksen välierät (3 voittoa)

Pe 4.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Lapuan Virkiä 17.00 Ruutu, päälähetys
Pesäkarhut, Pori – Manse PP, Tampere 17.00 Ruutu, päälähetys

Su 6.9.
Lapuan Virkiä – Kirittäret, Jyväskylä 16.00 Ruutu, päälähetys
Manse PP, Tampere – Pesäkarhut, Pori 16.00

Ke 9.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Lapuan Virkiä 16.30
Pesäkarhut, Pori – Manse PP, Tampere 16.30

La 12.9.
Lapuan Virkiä – Kirittäret, Jyväskylä 16.00 Tarvittaessa
Manse PP, Tampere – Pesäkarhut, Pori 16.00 Tarvittaessa

Su 13.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Lapuan Virkiä 16.00 Tarvittaessa
Pesäkarhut, Pori – Manse PP, Tampere 16.00 Tarvittaessa