Lämpö nousi KSS Energia Areenalla Kouvolassa jo ennen ottelun alkua, kun 2580 katsojaa laittoivat mökää pönttöön. Desibelitasoja lisäsivät Joni Rytkösen estämiseksi tuomittu tilanne sekä Toni Kohosen polttoheitto paljaaseen käteen kiinniotetusta pomppulyönnistä.

Kotijoukkue Kouvolan Pallonlyöjät ei silti pystynyt vastaamaan huutoon. Sen sijaan vieraiden kannattajajoukko kolmospesän takana sai ilonaiheita, kun Roope Korhonen kotiutti peräkkäisissä vuoroissa kolmospuolen välilyönnillä ja napakalla iskulla kakkossaumaan. Jymy nollasi kotijoukkueen avausjaksolla 0-4.

Tauon jälkeen KPL otti ohjat, kun Go On Superjokeri Jere Dahlström löi pään auki kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa. Lopullisen niitin iski Sasu Toikka fantastisella kolmosluukkulyönnillään. Jymy alkoi vähitellen jo keskittyä supervuoroon, kun KPL rallatteli jaksovoittoon lukemin 7-1.

– Pojat pelasivat tosi hienosti ensimmäisen jakson ulkopeliä, pääsimme johtoon ja saimme hallinnan tunteen. Toisella jaksolla meni vähän toisinpäin, kertasi Roope Korhonen.

Kihelmöivän jännittävä supervuoro sai monet katsomossakin tärisemään. Ratkaisu syntyi lopulta hurjalla tavalla, kun Roope Korhonen iski hirmuisen pommin keskeltä takaa läpi ja pajatso kilisi tyhjäksi.

– Ei eilen, ei aamulla eikä alkuverryttelyssäkään osunut yksikään lyönti keskelle keppiä. Näköjään riittää, kun pelissä osuu, joukkueensa ykköspalkittu iloitsi.

Ratkaisuhetkillä ulkokentän pitäisi pystyä torjumaan läpilyönnit. Roope Korhonen kuitenkin muistutti, ettei tilanne kiinniottajillekaan ole kovassa paineessa helppo.

– Selkeä yhden juoksun lyönti se oli, tietysti kova lyönti. (Tommi) Mäentausta joutui sitä hankalasta asennosta ottamaan kiinni ja silloin voi tällainen räpylävirhe tapahtua.

Jymy tasoitti loppuottelusarjan voitot 1-1:een tuloksella 1-2 (0-4, 7-1, 0-5). Paras kolmesta -sarjassa ratkaisu nähdään takuuvarmasti Sotkamon Hiukassa ensi lauantaina. Tässä vaiheessa Roope Korhonen muistelee mielellään vuodentakaista välieräsarjaa, jonka Jymy käänsi edukseen kahdella peräkkäisellä voitolla.

– Olimme tänään aika lailla samassa tilanteessa kuin vuosi sitten. Kopla johti meitä välieräsarjassa, olimme selkä seinää vasten ja saimme ratkaisuottelun Hiukkaan. Toivottavasti historia toistaa itseään, 12. Suomen mestaruuttaan tavoitteleva maestro mietti.

Pronssiottelu jatkuu Joensuussa

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Vimpelin Veto kiitti kannattajiaan kauden viimeisessä kotiottelussa ja kukisti Joensuun Mailan toisessa pronssiottelussa 2-0 (8-0, 4-2). Ratkaisu siirtyy näin kolmanteen kohtaamiseen, joka nähdään Joensuun Kerubi Stadionilla ensi lauantaina.

Vedon sankari oli kokoonpanoon palannut Go On Superjokeri Janne Mäkelä, joka takoi kuusi juoksua.