Roihu tuli väkevästi lauantain otteluun, joka pääsi alkamaan 15 minuuttia aikataulustaan myöhässä vaasalaisten linja-auton hyydyttyä Kehä I:n varteen. Kaikki kotijoukkueen juoksut avausjaksolla syntyivät ensimmäisessä sisävuorossa, johon Peppi Tuominen löi alkutahdit ensimmäisen lyönnin kunnarillaan.

Räväkän startin jälkeen ottelussa nähtiin tyypillistä pudotuspelipesäpalloa. Juoksujen sijaan ulkokentät juhlivat ja toissijaiset virheet tekivät molempien joukkueiden tekemisestä sisällä tukkoista.

Roihun suvantovaihe päättyi kreivin aikaan, kun joukkue terästäytyi supervuorossa. Go On Superjokeri Teea-Kaisa Vikiö löi tärkeän avausjuoksun ja kotiutti sarjan elokuun pelaajana palkitun Ella Reimanin. Hurmoshenkinen kotijoukkue takoi supervuoron aloittavalla taululle 3-0-johtolukemat, mistä Mailattaret ei toipunut.

Roihun parhaina palkittiin erinomaisesti niin sisällä kuin ulkona onnistuneet Camilla Höglund ja Vilma Haapala. Vieraiden ykköskärjessä Petra Äkkinen, Emma Hudd ja Elli Mertaniemi olivat oivalla pelipäällä.

Ottelua seurasi Roihuvuoressa kauden ennätysyleisö, 460 katsojaa. Loppuottelusarja jatkuu Vaasassa sunnuntaina ja tarvittaessa jälleen Helsingissä ensi viikon lauantaina. Roihu pelasi viimeksi Superpesiksessä kausilla 2013-14. Vaasassa on naisten Superpesistä nähty edellisen kerran 1950-luvulla Vaasan Mailan toimesta.