Valitse sivu

Tarmo on seurahistoriansa aikana ollut edustettuna miesten pääsarjatasolla kahden kauden ja miesten Ykköspesiksessä viiden kauden ajan. Ratkaisuottelussa Juho Ammesmäki kotiutti Go On Superjokerina viidesti ja Rasmus Paananen esitti lautasen äärellä hienoa lukkaripeliä.

Toinen nousijajoukkue miesten Ykköspesikseen on Jyväskylän Lohi, joka kuritti vieraskentällä Kempeleen Kiriä 0-2 (0-16, 1-4). Voittajien riveistä nousi esiin useita onnistujia, kuten Iiro Hyvönen, Ville Kotro, lukkari Heikki Rantanen sekä läpilyönneillään kunnarin kiertäneet Ville Hyvönen ja Aleksi Karttunen. Lohi pelasi viimeksi Ykköspesiksessä kaudella 2017.

Lohi nousi suorastaan ilmiöksi tänä kesänä, kun Koskenharjulla taottiin katsojaennätyksiä ja tunnelma kohosi huippuunsa. Ilmiöstä uutisoi näyttävästi Yle elokuussa.

Kirittäret ja Virkiä kakkosjoukkueillaan Ykköspesikseen

– Haluamme nostaa kakkosjoukkueemme ensi kaudeksi Ykköspesikseen, totesi Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko jo aiemmin kesällä.

Kaijansinkon toive kävi toteen, kun Kirittärien suomensarjajoukkue kukisti Laitilan Jyskeen toistamiseen nousuotteluissa. Toisen kohtaamisen loppunumerot kirjattiin Hippoksella kotijoukkueelle 2-1 (2-7, 8-4, 3-0). Nuoret huippulupaukset Silja Kantanen ja Elsa Nyman palkittiin Kirittärien parhaina.

Naisten Superpesiksen välieräparista myös Lapuan Virkiä sai vastaavat ilouutiset. Sanni Hirvelä merkkautti tilastoihin 1+6 lyötyä, kaksi tuotua ja kahdeksan kärkilyöntiä, kun Virkiä nousi toiseen voittoon Kempeleen Kiristä vieraskentällä lukemin 0-2 (4-5, 2-6).