Erittäin poikkeuksellisen ottelusiirron syynä ovat sääolosuhteet, jotka Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan aiheuttavat riskin ottelun läpiviennille. Päätöksen tekivät yksimielisesti Pesäpalloliitto sekä molemmat seurat.

– Etukäteen tehtävät ottelusiirrot ovat harvinaisia yksittäistapauksia, mutta ennustetut keskiviikkoiltapäivän ja -illan sääolot Oulussa vaikuttavat todella poikkeuksellisilta. Runsas sade sekä syysiltojen hämäryys aiheuttavat haasteen erityisesti pitkän pelin turvalliselle läpiviennille. Päätös tehtiin jo nyt, jotta joukkueet voivat varautua hyvissä ajoin tulevaan – Lippo ottelujärjestelyjä ja liki 600 kilometrin päästä ottelupaikkakunnalle saapuva Hamina matkustamista ajatellen, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

Voitot miesten Ykköspesiksen loppuottelusarjassa ovat avausviikonlopun jälkeen tasan 1-1. Neljäs ottelu pelataan alkuperäisen aikataulun mukaisesti Haminassa lauantaina kello 15 sekä viides ottelu tarvittaessa Oulussa sunnuntaina kello 15.

Miesten Ykköspesiksen loppuottelu (3 voittoa)

To 17.9.
Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 16.00

La 19.9.
Haminan Palloilijat – Oulun Lippo 15.00

Su 20.9.
Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 15.00 Tarvittaessa

Voitot 1-1.