Huippuottelu on herättänyt valtavasti kiinnostusta. Jymy tavoittelee viimevuotisen hopean kirkastamista kultaiseksi ja KPL paluuta mestariksi vuosikymmenten tauon jälkeen. KPL:n seuraorganisaatio kävi läpi useita vaihtoehtoja, mutta painotti päätöksessään vastuullisuutta. Minkäänlaisia tarpeettomia riskejä ei haluta ottaa.

– Pienen määrän (lippuja) jättäminen porteille aiheuttaisi vain närää liputta jääneiden ihmisten keskuudessa. Keskustelimme vielä mahdollisuudesta kasvattaa myytävien lippujen määrää 2000:sta sadalla tai kahdella sadalla runsaan kysynnän vuoksi, mutta kysyntä tuskin olisi loppunut noiden lippujen vapauttamiseen, kun taas 5–10 % kasvu yleisömäärään puolestaan olisi syönyt turvavälejä entisestään, KPL:n myyntipäällikkö Simo Pyöriä huomauttaa tiedotteessa.

– Ratkaisumme jättää varmasti monia ihmisiä tyytymättömiksi, mutta seurana tämä on meistä vastuullinen tapa toimia, Pyöriä korostaa.

Välierien 2083 katsojan yleisömäärä kasvaa KPL:n mukaan noin 2500 katsojaan toisessa loppuottelussa. Pyöriä lausuu kiitoksensa koko pesäpalloyleisölle vastuullisesta toiminnasta kesän aikana ja kertoo seuran käyvän vielä läpi tietyt erityistoimenpiteet kenttähenkilökunnan kanssa ennen sunnuntaita.

– Olen käynyt keskusteluja Kymsoten hygieniakoordinaattori Katja Laineen ja Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzénin kanssa. He ovat tyytyväisiä seuramme varotoimenpiteeseen koronatilanteessa.

– Pitkälti asetamme luottamuksen kuitenkin paikalle saapuviin ihmisiin. Kaikki varmasti ymmärtävät, että istumapaikan laadusta saattaa joutua tinkimään turvavälit pitääkseen. Koronasta on jauhettu meidän peleissämme koko kesä, mutta osin juuri sen takia pesiskausi onkin saatu menemään näin hyvin kohti loppuhuipennusta.

Ruutu näyttää kaikki Superpesiksen loppuottelut suorina päälähetyksinä.