Valitse sivu

Perinteisen totuuden mukaan ottelusarjan katkaiseva voitto on vaikein ottaa. Sen huomasi myös Haminan Palloilijat kotikentällään, kun kolmas ottelu oli paikoin nihkeää ja hermostunutta. Pelinjohtaja Juho Kaikko iloitsi ottelusarjan katkeamisesta suoraan 3-0 ja lepoajasta.

– Olimme hallitsevampi osapuoli. Näen hyvin ratkaisevana Alajärvellä pelatun pelin, kun Alajärvi johti sitä 4-3. Kahden palon ajolähtötilanteessa (Juha) Leskinen löi takaa läpi ja voitimme jakson. Saatiin siinä ehkä vähän tikkaria vietyä kädestä. Tiesimme, että meitä on tosi vaikea kaataa, jos 2-0-johtoon sarjassa menemme.

Puijon Pesis taisteli kolmannessa ottelussa Oulussa loppuun asti, mutta Lippo korjasi voiton supervuorossa lukemin 1-0 (1-1, 3-3, 1-0). Voittojuoksun iski lyöjäkuningas Markus Hallasuo ja toi Teemu Isoketo.

Neljännessä kohtaamisessa PuPe pääsi yrittämään ottelusarjan katkaisua kotikentällään. Lippo oli kuitenkin pelin päällä alusta loppuun ja takoi toisella jaksolla suurinumeroiset voittolukemat 0-2 (2-4, 2-11). Kunnarin mieheen iskivät sunnuntaina Isoketo, Tapani Piri ja Tapio Salo.

– Saimme Oulussa aika vapauttavan voiton. Omasta mielestäni olemme olleet aika hyvin tappiopeleissäkin mukana, olemme vain antaneet turhia läpäreitä. Tänään olimme aika vahvoja. On haluttu ”Hjallikselle” (Markus Hallasuo) kaveria kantamaan vastuuta ja nythän sitä tuli, Lipon pelinjohtaja Santeri Haipus kiitteli omiensa seitsemää eri pelaajaa juoksujen lyöjinä.

– Kovasta paikasta tultiin 2-0:sta 2-2:een. Nyt sarja saa kovan kruunun Oulussa – nämä ovat hienoja pelejä, kun päästään viidenteen peliin. Kaksi erittäin kovaa joukkuetta on vastakkain, hieno kruunu saadaan sarjalle, Haipus tietää ja odottaa runsaasti yleisöä Raksilan lehtereille keskiviikkona.

Yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista. Sen tietää myös Puijon Pesiksen pelinjohtaja Jaska Huttunen.

– Tänään puhallettiin ulos, keskiviikkona puhalletaan sisään. Katsotaan, mihin se riittää, Huttunen heitti.

Miesten Ykköspesiksen viides välieräottelu Oulun Lippo vs. Puijon Pesis pelataan Raksilan pesäpallostadionilla Oulussa keskiviikkona kello 16.30 alkaen. Ennakkoliput myy Lipon verkkokauppa.

Välierien voittajat kohtaavat miesten Ykköspesiksen loppuottelussa, jonka voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021.