Valitse sivu

Koronarajoitusten mukaiset täydet lehterit, 1500 katsojaa, Hippoksen pesäpallostadionilla saivat nähdä juoksuhanojen avautumisen jo Kirittärien ensimmäisessä sisävuorossa. 18-vuotias Venla Karttunen iski pallon kakkosjatkeelta läpi 1+1 juoksun arvoisesti, kun kakkoskoppari Susanna Alava ei saanut katkaistua komeaa lyöntiä.

Manse PP:n sisäpelissä tilanteiden rakentelu ontui ja lopusta piti huolen Kirittärien ulkokenttä. Go On Superjokeri Henna Suominen haastoi kolmospuolen, mutta ensimmäistä mestaruuttaan tavoitellut Jutta Myllyniemi teki upean voittavan ulkopelisuorituksen. Sen sijaan Ida Lähde joutui lataamaan heittoaan kerran liikaa ja Ella Korpela kiiti kotiin Emma Körkön pussinpohjalyönnillä. Loppunumerot 4-0 sinetöi vastustamattomalla välilyönnillään Go On Superjokeri Siri Eskola.

Kahdessa aiemmassa loppuottelussa toisen jakson voittoon noussut Manse PP oli jälleen saada hyvän alun toiselle puolikkaalle. Lähde teki upean ulkopelisuorituksen, mutta pallo putosi lukkari Senni Sallisen räpylästä. Kirittärien ulkopeli oli sen sijaan timanttista erinomaisesti esiintyneen lukkarin Mari Mantsisen johdolla. Sisällä ykköspalkittu Eskola kotiutti tänään neljästi ja Körkkö kahdesti.

Manse PP:stä ei ollut horjuttamaan Kirittärien asemaa valtaistuimella.

– Vaikka olimme kaksi peliä lähellä, pitää nyt olla rehellinen – parempi joukkue voitti kaikki pelit. Me emme päässeet parhaimpaamme. (Virpi) Hukan loukkaantumisen taakse en halua mennä, siitä huolimatta meillä oli omat hetkemme kääntää tämä sarja. Olen joka tapauksessa ylpeä joukkueesta, Manse PP:n luotsi Markus Wirzenius totesi Ruudun haastattelussa.

– Sanotaan rehellisesti omasta tekemisestäni – aika pitkä matka on kuljettu ja vuodessa on oppinut ihan älyttömästi. On kasvettu ja opittu. Ensi vuonna olemme entistä parempia, itse ja joukkue, naisten Superpesiksen tulokaspelinjohtaja kommentoi rehellisesti.

Mestareiden leirissä ilo oli luonnollisesti ylimmillään.

– Onneksi kausi on saatu aloitettua ja pelattua läpi. Henkisesti ja fyysisesti oli tosi raskas viikonloppu, valmistauduimme neljään finaaliotteluun tässä, isossa roolissa onnistunut kapteeni Eeva Mäki-Maukola sanoi.

Ensimmäistä mestaruuttaan juhlivat Jutta Myllyniemi, Viivi Partanen, Eveliina Rantonen, Ronja Salmela ja Kati Tanhua.

– Ihan huikeat tunnelmat. Tiesin, että hyvältä tämä tulee tuntumaan, mutta vieläkin paremmalta tuntuu, Myllyniemi hehkutti.

Pelinjohtaja Viljanen puolestaan voitti ensimmäisen mestaruutensa naisten Superpesiksessä jo 1996. Tällä kertaa mestaripelinjohtaja antoi erityistä kiitosta pelaajien ohella valmennustiimilleen, joka sai mestarijoukkueen jopa ennennäkemättömään iskuun ulkopelissä.

– Syksyn ruskan väri on kultainen. Hienoa on matka joukkueen kanssa ja se, mistä matkalle lähdettiin. (Virpi) Hukka, (Emma) Sallinen, (Marjukka) Urpelainen ja (Iina) Valkeejärvi jäivät pois. Hienosti on joukkue kasvanut. Vaatimustaso on itsellä ääretön ja välillä se menee ihan varmasti yli, mutta sitten kestämme näitä paineita syksyisin.

Kirittäret joutui ottelusarjassa kahdesti supervuoroon, mutta oli ratkaisupaikoissa kova. Viljanen kehui vuolaasti omiensa ulkopeliä ratkaisuottelussa.

– Olimme koko ajan valmiita. Pelasimme yhden huonon jakson, ensimmäisessä kotipelissämme. Tampereella kaveri teki toisella jaksolla hyviä ulkopelisuorituksia.

– Tänään meidän ulkopelimme oli ihan jäätävää. Sisäpeli ei koko ajan rullannut kuin Strömsössä, mutta maltoimme viedä peräkärkeä ja peräkärki teki tärkeitä juoksuja. Mantsinen oli huikea tänään lautasen ääressä ja Eskola aika kovia juoksuja sieltä löi.

Mestaruusjuhlinta Hippoksella käynnistyi perinteisin menoin. Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari ojensi joukkueen kapteenille Eeva Mäki-Maukolalle Kirittärien ”Tainaksi” nimeämän mestaruuspystin, joka sai ansaittuja huomionosoituksia. Queenin ’We are the Champions’ -kappaleen lisäksi mestarijoukkue esitti Kaija Koon tuotantoa.

– Vasta kun sä tulit minun tarinaan, on jokaisella sivullani tarkoitus. Sä saat mut luottamaan, että luet mut loppuun!

Kotijoukkueen kannattajat osoittivat villisti suosiotaan mestareille, jotka suorittivat lopuksi perinteisen kultakylvyn viereisessä Köyhälammessa. Mikäli pelinjohtaja Viljasen ja kapteeni Mäki-Maukolan sanoja on uskominen, juhlat myös jatkuvat useamman päivän.

Naisten SM-kultaa 2020: Kirittäret, Jyväskylä

Siri Eskola; Venla Karttunen; Camilla Kirsilä; Ella Korpela; Emma Körkkö; Mari Mantsinen; Jutta Myllyniemi; Ella Mäkelä; Eeva Mäki-Maukola; Elsa Nyman; Viivi Partanen; Eveliina Rantonen; Ronja Salmela; Kati Tanhua; Laura Toikkanen. Jussi Viljanen (pj); Petri Kaijansinkko (2. pj)

Naisten SM-hopeaa 2020: Manse PP, Tampere

Anna Ala-Kauhaluoma; Kirsi Ala-Lipasti; Susanna Alava; Aurora Frantsila; Anna Hemmilä; Virpi Hukka; Sara-Ella Kemppainen; Ida Lähde; Johanna Moisander; Sini Mäkelä; Henna Peltokangas; Miia Puolakka; Emma Sallinen; Senni Sallinen; Henna Suominen; Elina Väre. Markus Wirzenius (pj); Sampo Nieminen (2. pj)