Valitse sivu

Lauantain ottelu noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen kohtaaminen. Kirittärien vietyä selvästi avausjakson Manse PP raastoi väkisin toisen jakson itselleen, mutta tiukassa paikassa supervuorossa Kirittäret oli jälleen varmaotteisempi. Vieraat veivät ottelusarjan toisen voiton lukemin 1-2 (1-6, 3-2, 0-1) 970 katsojan edessä Kaupin stadionilla.

Naisten pronssiottelun voitti Pesäkarhut Porista. Lue lisää Superpesiksen nettisivuilta.

Toisessa loppuottelussa avausjakson hahmoksi nousi loistavasti pudotuspeleissä kauttaaltaan pelannut Eeva Mäki-Maukola kääntämällä millimetrin tarkan iskun kolmosluukkuun. Perjantain sankari Ella Korpela toi avausjuoksun ja Mäki-Maukola kiersi kunnarin.

Toisella jaksolla edettiin pitkään juoksun peliä. Toisen tasoittavalla Manse PP:n Anna Ala-Kauhaluoman lyönti upposi kakkospuolelle väliin ja Kirsi Ala-Lipasti toi johtojuoksun 2-1:een, mutta heti seuraavassa vuorossa Go On Superjokeri Siri Eskola kotiutti puolestaan kolmospuolen välilyönnillä joukkueensa ykköspalkitun Emma Körkön.

Kotijoukkueelta edellytettiin jaksovoittoa, jotta ratkaisu siirtyisi supervuoroon. Huutoon vastasivatkin niin Manse PP:n joukkue kuin äänekäs kotiyleisö, kun Emma Sallinen iski painuvan lyönnin takaa läpi. Numerolle 4 siirtynyt Sara-Ella Kemppainen toi jakson voittojuoksun ja vain kolmoskoppari Korpelan huikea haku esti kunnarin syntymisen. Kirittäret tarrasi viimeiseen oljenkorteensa haastamalla kotiutustilanteen neljännen aloittavalla, mutta sai tilanteesta ainoastaan ”aikalisän” etenijöilleen. Körkön hyvästä lyönnistä Ala-Lipasti esitti voittavan ulkopelisuorituksen, kuten pelituomari Kalle Hietanen alunperinkin näytti.

Manse PP aloitti supervuoron jälleen sisältä, mutta tilanteiden rakentelu oli tukkoista ja lopusta piti huolen Kirittärien vahva ulkokenttä. Nollavuoro antoi Kirittärille avaimet hakea yhtä kotiutusta ja siinä vieraat myös onnistuivat. Eskola iski pallon vastustamattomasti keskelle väliin ja Mäki-Maukola tuuletti kotipesässä voittojuoksua.

– Hyvä lyönti ja hyvä tulo etenijältä, sillekin paljon kiitosta. Kaksi kovaa joukkuetta oli taas vastakkain ja paljon hyviä suorituksia nähtiin, Eskola iloitsi Ruudun haastattelussa.

Vanhan kliseen mukaisesti ottelusarjan katkaiseva voitto on vaikein ottaa. Eskola siirtää kuitenkin katseensa jo vahvasti sunnuntaille ja polskintaan Hippoksen viereisessä Köyhälammessa.

– Tänään olivat omat otteet paremmat kuin eilen, ehkä huomenna ovat vieläkin paremmat.

– Voittamaan lähdetään – vähänkö olisi siitä taas mukava päästä järveen, Eskola fiilisteli.

Kolme voittoa vaaditaan mestaruuteen. Manse PP:n pitää parantaa paljon sinänsä niukoista voittolukemista huolimatta pystyäkseen horjuttamaan Kirittäriä, joka tavoittelee jo kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan.

– Kirittäret pelaa järjestelmällisesti ja Manse tulee perästä – roikkuu ja roikkuu, raastaa ja menee ohi. Kuitenkin pienissä nyansseissa Kirittäret on valmiimpi tällä hetkellä ja siksi he kääntävät tiukkoja paikkoja eduksensa, Ruudun pesäpalloasiantuntija Risto Ojanperä huomautti.

Pohjois-Karjalasta Superpesikseen ponnistaneet huippupesäpalloilijat ovat olleet vahvassa vireessä loppuottelusarjassa. Kirittärien Mari Mantsinen ja Manse PP:n Senni Sallinen johtavat joukkueidensa ulkopeliä lukkarin tontilta. Eeva Mäki-Maukola ja Emma Sallinen olivat jaksojen ratkaisijoita lauantain ottelussa.