Valitse sivu

Virkiä yllätti ensimmäisessä välieräottelussa Jyväskylässä, mutta Kirittäret otti kolme seuraavaa voittoa. Neljänteen kohtaamiseen Lapualla vieraat tulivat väkevästi, kun vahvan ulkovuoron jälkeen Ella Korpela kiersi ensimmäisellä lyönnillä kunnarin. Kirittärien Go On Superjokerit osoittivat jälleen olevansa tittelin arvoisia. Paremmin etenijöinä tunnetut Viivi Partanen ja Eveliina Rantonen kunnostautuivat jälleen myös kotiuttajina.

Toiselle jaksolle puolestaan Virkiä tuli latautuneena. Janette Lepistön, Riina Kerolan ja Emma Kiviniemen lyönneillä kotijoukkue siirtyi ensimmäisen tasoittavalla 3-0-johtoon. Kirittäret kuitenkin vastasi ja osoitti ratkaisijoita löytyvän laajalta rintamalta. Seuran oma kasvatti Ella Mäkelä iski tärkeään paikkaan kaksi juoksua, joista jälkimmäinen jäi jakson voittojuoksuksi. Virkiä sai vielä mahdollisuuden viimeisessä sisävuorossaan Lepistön lyötyä tasoituksen, mutta jatkotilanteessa koppi tyhjensi kentän ja Kirittäret juhli villisti loppuottelupaikkaa lopputuloksella 0-1 (1-4, 4-4).

– Olen ylpeä joukkueesta. Kaikki oli pelissä ja kaikkemme teimme, mutta ei vain riittänyt, Virkiän pelinjohtaja Tomi Niskanen antoi tunnustusta omilleen Ruudun haastattelussa ja moitti suoraselkäisesti itseään ottelun lopun peluutuksesta.

– Tässä sarjassa oli paljon asioita, joista olen todella ylpeä. Ensimmäisen pelin jälkeen keräsimme peli-ilmeemme ja paransimme pelillisiä asioita. Teimme virheitä, mutta pystyimme nollaamaan ne. Kaisaleena Rautakorpi kulkee kovaa, Janette Lepistö lyö vaarallisesti ja Virkiä on muutenkin vaarallinen joukkue, Kirittärien luotsi Jussi ”Nalle” Viljanen sanoi.

Mestaruutta jo neljännellä vuosikymmenellä tavoitteleva Viljanen antoi pienen näpäytyksen asiantuntijoille, jotka tuskailivat joukkueen lähtijälistaa keväällä.

– Ei oikeastaan puhuttu kuin niistä, ketkä meiltä lähtivät – ja (Emma) Körkön paluusta. Tämä joukkue on paljon muutakin. Jutta Myllyniemi, Camilla Kirsilä haki takana tänäänkin tärkeän kopin Lepistön lyönnistä ja oma kasvatti Ella Mäkelä, kaksi tärkeää juoksua.

Loppuottelusta Viljanen povaa hienoa ottelusarjaa, jossa asettuu kova joukkue vastaan.

– Olemme varmasti joukkue, joka haluaa näyttää, ettemme sattumoisin ole runkosarjan voittaja. Tavoite meillä on mestaruus ja se on kova tavoite.

Manse PP nousi tukalasta tilanteesta voittoon ja villitsi kotiyleisönsä

Naisten Superpesiksen toisessa välieräsarjassa nähtiin kaksijakoinen kohtaaminen Tampereella. Manse PP meni menojaan avausjaksolla, mutta Pesäkarhut varasti kuskin paikan tauon jälkeen ja otti supervuorossakin 0-2-johdon Milla Oksan kahdella kotiutuksella. Monien mieliin hiipi edellinen ottelu, jossa Pesäkarhut ilmoittautui samalla kaavalla kamppailuun loppuottelupaikasta.

Tällä kertaa Manse PP osoitti kuitenkin kovuutensa. Ykköskärki rakensi rauhallisesti omilla suorituksillaan tilanteen supervuoron tasoittavalla ja Virpi Hukka onnistui tärkeässä paikassa viimeisellään täyttämään pesät ajolähdöksi. Ote siirtyi kotijoukkueelle, kun ykköspalkittu Kirsi Ala-Lipasti ja Anna Ala-Kauhaluoma kotiuttivat tilanteeksi 2-2.

Manse PP Tampereelta tekee paluun loppuotteluun ja voittaa SM-mitalin yhden välivuoden jälkeen. Kuva: Antti Haapasalo

Palottomassa tilanteessa Manse PP sai kolme mahdollisuutta ottelun voittoon. Emma Sallinen löi viimeisellään tahallisen laittoman ja Go On Superjokeri Henna Suominen laittoi ulkokentän suorittamaan. Ratkaisu syntyi kuitenkin vasta kahdella palolla, kun Sara-Ella Kemppaisen lyönti upposi kenttään ja Ala-Lipasti juhli Manse PP:n voittoa 2-1 (5-0, 3-5, 3-2) kotiyleisön möykätessä villisti.

– Ihan täysin tahdolla puskimme voiton. Emme halunneet enää mennä huomenna Poriin, emmekä halunneet, että käy niin kuin Porissa kävi viimeksi. Luotimme omiin hyviin juttuihimme, jotka ovat toimineet, Ala-Lipasti iloitsi.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund kuvaili välieräsarjaa erilaiseksi kuin aiempina vuosina Manse PP:tä vastaan.

– Oli erilainen sarja, olimme lähtötilanteessa vähän enemmän perässä. Tässä sarjassa jouduimme kimmertämään vähän kaikennäköisiä asioita, käänsimme jokaisen kiven. Parempi meni tästä sarjasta jatkoon, Österlund myönsi.

Ensimmäistä kauttaan naisten Superpesiksessä pelinjohtajana toimiva Manse PP:n Markus Wirzenius myönsi jännittäneensä ottelua ja jakoi kiitosta omilleen sitkeydestä.

– Takki on tyhjä, nukkumattomia öitä on ollut. Jokainen peli oli aikamoinen trilleri. Meidän joukkueestamme nousi jokaiseen peliin oma ratkaisijansa, mikä kertoo meidän laajuudestamme. Löytyi yksittäisiä onnistujia, kuten tänään ”Kikke” (Ala-Lipasti).

– Sitkeä on porukka, kun 0-2-tilanteen jälkeen supervuoron klaaraa, Wirzenius kiitteli.

Kouvolan Pallonlyöjät ja Sotkamon Jymy voittivat miesten välierissä

Kouvolan Pallonlyöjät asetti kahden edellisen kauden Suomen mestarin Joensuun Maila selkä seinää vasten miesten Superpesiksen välierissä. Sotkamon Jymy puolestaan esitti jälleen erinomaista ulkopeliä ja jätti Vimpelin Vedon yhteen juoksuun kotikentällään Hiukassa. Välieräavauksesta kerrotaan kattavasti Superpesiksen sivuilla.

Naisten Superpesiksen loppuottelu (3 voittoa)

To 17.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Manse PP, Tampere 16.00

La 19.9.
Manse PP, Tampere – Kirittäret, Jyväskylä 14.00

Su 20.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Manse PP, Tampere 15.00

La 26.9.
Manse PP, Tampere – Kirittäret, Jyväskylä 13.00 Tarvittaessa

Su 27.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Manse PP, Tampere 14.00 Tarvittaessa