Isojen otteluiden ratkaisija oli liekeissä. Loppuotteluiden yhden ottelun lyötyjen ennätys kirjataan nyt lukemin 1+6, kun Korhonen tyhjensi pajatson supervuorossa ja hiljensi äänekkään kouvolalaisyleisön.

– Ei eilen, ei aamulla eikä alkuverryttelyssäkään osunut yksikään lyönti keskelle keppiä. Näköjään riittää, kun pelissä osuu, Korhonen myhäili.

Kuluva kausi on ollut monessakin mielessä poikkeuksellinen. Se on ollut sitä myös Korhoselle, joka takoi runkosarjassa omalle tasolleen vaatimattomasti 0+55 juoksua ja sijoittui tilaston kahdeksanneksi. Toki yrityksiäkään ei ollut kuin 119. Keskiarvona lyötyjä juoksuja kertyi 2,29 ottelua kohden, kun lukema oli vuosi sitten 3,67 ja uran tehokkaimmalla kaudella 2017 yli neljä (4,03).

Pudotuspeleissä tahti on muuttunut. Korhonen on tilaston piikkipaikalla ja lähestyy jo uransa kahdeksatta pudotuspelien lyöjätilaston voittoa. Hurjinta ylivoima on kaikkien aikojen tilastossa. Korhosen saldo on 23+450=473 lyötyä, kun Vimpelin Vedon Janne Mäkelä on kakkospaikalla 10+269=279 lyödyllään.

Voimassa olevalla sopimuksella ura jatkuu Jymyssä ainakin vielä kauden 2021. Jos tahti pysyy samankaltaisena ja joukkue menestyy, 500 lyödyn juoksun raja pudotuspeleissä on vaarassa rikkoutua. Kun päälle lisätään runkosarjan luvut, 60+1182, yhteenlaskettu lukema nousee 1742:een. Matkaa 2000 lyötyyn kaikki sarjavaiheet huomioiden riittää vielä, mutta jo kolmen kauden aikana niinkin hulppea saavutus voisi olla mahdollinen.

Tehtävä on silti tämänkin kauden osalta kesken. Go On Superjokerit iskevät kolmannen kerran yhteen syksyn loppuottelussa, kun Korhonen kohtaa Kouvolan Pallonlyöjien Jere Dahlströmin ratkaisun paikassa lauantaina. Kaikkien aikojen tehotilastossa kaksikko on käynyt tasaista kilpajuoksua, johon on liittynyt mukaan kolmaskin 1500 tehopisteen ylittäjä, Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen. Nyt pelataan kuitenkin isommista asioista. Onnistumisia tarvitaan tässä hetkessä, ja siihen molemmat lyöjähirmut ovat osoittaneet uransa varrella pystyvänsä.

Kotiutuksiin ja toisaalta räpylöiden kestävyyteen ulkopelissä kiteytyvät paljon mestaruuden ratkaisut. Korhonen itse on korostanut molemmilla jaksoilla ensimmäisen lyödyn juoksun merkitystä, jotta pää saadaan auki. Toisaalta Jymylle on annettu tämän kauden pudotuspeleissä karuja muistutuksia huolellisuudesta pelata jaksot ja ottelut loppuun saakka. Jos kotijoukkue juhlii lauantaina, Roope Korhonen nousee pelaajien mitalitilaston kärkipaikalle nykyisen pelinjohtajan Jani Komulaisen ohi. Molemmat seuraikonit ovat yltäneet 12 Suomen mestaruuteen Jymyn riveissä.

Mikäli KPL puolestaan vie mestaruuden, Toni Kohonen ohittaa Korhosen mitalitilastossa. Samalla Kohonen juhlisi mestaruutta kolmannessa eri seurassa kasvattajaseuransa Kiteen Pallo -90:n ja Sotkamon Jymyn lisäksi. Vastaavaan on edellisen kerran yltänyt Jukka Holttinen (Imatran Pallo-Veikot 1991, Oulun Lippo 1998, Kiteen Pallo 2000).

Miesten Superpesiksen kolmas loppuottelu Sotkamon Jymy vs. Kouvolan Pallonlyöjät pelataan Hiukan stadionilla lauantaina 26.9. kello 14 alkaen. Ottelu on loppuunmyyty, mutta maksuton Jim-kanava ja Ruutu näyttävät Suomen mestaruuden ratkaisut suorana lähetyksenä. Ennakkostudio aloittaa kello 13.45.

Miesten Superpesiksen loppuotteluiden tilastopaketti (pdf)

Pudotuspelien lyöjäkuninkaat 2000-luvulla

2019 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2018 Juha Korhonen, Kouvolan Pallonlyöjät
2017 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2016 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2015 Janne Mäkelä, Vimpelin Veto
2014 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2013 Mikko Rantalahti, Vimpelin Veto
2012 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2011 Sami Joukainen, Kouvolan Pallonlyöjät
2010 Jere Dahlström, Vimpelin Veto
2009 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2008 Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
2007 Simo Eerikäinen, Hyvinkään Tahko
2006 Jarkko Kokko, Pattijoen Urheilijat, Raahe
2005 Petri Raittila, Kiteen Pallo -90
2004 Jere Dahlström, Seinäjoen Maila-Jussit
2003 Jukka Latvala, Koskenkorvan Urheilijat
2002 Riku Kytösalmi, Koskenkorvan Urheilijat
2001 Marko Peltonen, Hyvinkään Tahko
2000 Sami Ahola, Kiteen Pallo -90