Osallistujat ovat jo päässeet kokeilemaan pesäpallon lyömistä, heittämistä ja syöttämistä. Ensi viikolla tarjoutuu mahdollisuus päästä pelaamaankin, kun Puijon pesäpallostadionilla järjestetään suosittu höntsäpesisilta.

– Osa tilaisuuksiin osallistuneista on aikaisemmin pelannut krikettiä, se auttaa. Mikä tahansa mailapeli kehittää silmä- ja käsikoordinaatiota. Krikettiä pelanneet oppivat nopeasti lyömään myös pesäpalloa. Kumurat ovat alkaneet pudota, hanketyöntekijä Ismo Huotari kehuu Puijon Pesiksen nettisivuilla.

Puijon Pesis on myös avannut Treenipankin, joka monipuolisten treenivideoiden, -kuvien ja esimerkkiohjelmien kautta antaa kaikille kuntoilijoille työkaluja ja uusia vinkkejä oman treenaamisen kehittämiseen.

Tsega Kiflie työskentelee Setlementti Puijolan asiantuntijana monikulttuurikeskus Kompassissa. Kiflie on ollut aktiivisesti mukana pesäpalloilloissa ja innostuu uudesta toimintamuodosta.

– Pesäpallo on meille maahanmuuttajille eksoottinen ja vaikea, mutta todella mielenkiintoinen laji, johon minä haluan tutustua paremmin.

– Pesäpallo on Suomen kansallislaji. Siksi sen avulla voi oppia suomalaista kulttuuria ja suomalaisia tapoja. Se on maahanmuuttajille tärkeää, Kiflie alleviivaa.

Kansallislaji kuuluu kaikille -hanke tuo näkyväksi Puijon Pesiksen arvot, toimintaperiaatteet ja pysyvämmän seuratoiminnan strategian.

– Kansallislajin avulla autamme uusia suomalaisia kotoutumaan. Tarkoitus on tehdä suomalaista kulttuuria ja elämänmuotoa tutuksi. Kaiken lisäksi pesäpallo tuo maahanmuuttajille mielekästä tekemistä ja ohjaa liikkumaan, puheenjohtaja Aleksi Eskelinen korostaa.

– Tarjoamme kaikille tasavertaisia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Näin seura lunastaa omaa paikkaansa laajemmassa yhteisössä, Eskelinen huomauttaa.

Savon Sanomat uutisoi Puijon Pesiksen hankkeesta kesäkuussa.