Valitse sivu

Imatran Pallo-Veikkojen kohtalona on jäädä jo neljännellä kaudella peräkkäin yhdeksänneksi. Kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija Tuomas Jussila on puolestaan ensi kertaa superpesisurallaan ulkona pudotuspeleistä.

– Tähän hetkeen olisi pitänyt pelata kauden paras peli ja sitä kautta antaa itselle mahdollisuus. Sisäpelin kautta ei päästy lähellekään sitä, kautta aikain -ottelutilastossa toiseksi Pasi Pirisen ohi noussut Sami Partanen (608) totesi pettyneenä IPV:n nettisivujen mukaan.

Joensuun Maila voitti runkosarjan ja päätti sen Imatralla historiallisesti 21. peräkkäiseen voittoonsa. Keskiviikon valintatilaisuudessa valintavuoron saavat JoMan jälkeen Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto. Kotiedun puolivälieriin saa myös neljänneksi sijoittunut Kouvolan Pallonlyöjät.

Ruutu ja ISTV tarjoavat maksuttoman live-lähetyksen miesten Superpesiksen puolivälierävalinnoista keskiviikkona 2.9. kello 16 alkaen.

Jukka-Pekka Vainionpäälle kaksi tilastovoittoa

Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää juhlii jo kolmannella kaudella peräkkäin miesten Superpesiksen lyöjäkuninkaana. Tilastoharvinaisuutena voittolukemat 0+80 eivät sisällä yhtään kunnaria. Vastaavaa on edellisen kerran todistettu Tampereen Pyrinnön Elmer Meilahden toimesta 1949 – vieläpä aikakaudella 1949-56, jolloin kunnarista sai kaksi pistettä.

Viime kauden malliin Vainionpää vei myös tehopelaajan tittelin 84 tehopisteellään ja piti Koskenkorvan Urheilijoiden Patrik Wahlstenin takanaan kahden tehopisteen turvin.

Tilastovoittojen makuun päässyt Sotkamon Jymyn Joni Rytkönen kruunataan toisella kaudella peräkkäin Unique-etenijäkuninkaaksi. Lohjan Louhen kasvatti toi 24 ottelussa 52 juoksua, joista neljä oli kunnareita.

Vimpelin Vedon Perttu Ruuska voitti kärkilyöntitilaston ylivoimaisesti 177 onnistumisellaan. Tehotilaston Halsuan Toivon kasvatti vei nimiinsä 2018. Ruuska ja Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen iskivät kuluvalla kaudella eniten kunnareita, viisi kappaletta mieheen.

Parhaasta kärkilyöntien onnistumisprosentista, 77,84 %, vastasi JymyJussien Ville Viita.

Miesten Superpesiksen runkosarjan ottelutulokset ja tilastot Veikkaus-tulospalvelussa!

31 uutta kasvoa

Kausi 2020 on ollut erityisen mieleenpainuva pesäpallon ystäville. Nämä 31 pelaajaa muistavat sen myös debyytistään miesten Superpesiksessä:

Petteri Alanen, Manse PP
Jaakko Erkkilä, KoU
Juho Heikkala, ViVe
Jiri Joukainen, KPL
Ville-Markus Kosonen, IPV
Kasperi Kaksonen, KiPa
Kaapo Kalmari, Tahko
Aapo Komulainen, SoJy
Antti Kortteenperä, ViVe
Aleksi Lassila, ViVe
Tony Latvala, KoU
Leevi Lehto, Manse PP
Konsta Lehtola, Manse PP
Peetu Makkonen, SiiPe
Rasmus Paananen, KaMa
Jani Raami, IPV
Luka Raesmaa, Tahko
Matias Rauhala, KoU
Tomi Ritola, JymyJussit
Ville Rämet, Tahko
Roope Räsänen, IPV
Joosua Rättö, Tahko
Konsta Saarilehto, JoMa
Aatu Saastamoinen, SoJy
Santeri Soininen, KPL
Rasmus Surakka, IPV
Seeti Surakka, JoMa
Rasmus Teppo, JymyJussit
Miika Timonen, KiPa
Niko Tuikka, SoJy
Joe Vartiamäki, KaMa

Naisten välierät vauhtiin perjantaina

Naisten Superpesiksessä Pesäkarhut Porista eteni välieriin otettuaan toisen voittonsa Seinäjoen Maila-Jusseista. Pesäkarhut kohtaa paras viidestä -välieräsarjassa Manse PP:n Tampereelta. Toinen välieräpari on Kirittäret, Jyväskylä – Lapuan Virkiä. Lue lisää Superpesiksen nettisivuilta!