Ylitalo on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Käytännön valmennuskokemusta löytyy Jyväskylän Kiri & Kirittärien B-C-poikajoukkueista sekä Jyväskylän Kirin ykköspesisjoukkueesta juoksuvalmentajana.

Koulutukseltaan Ylitalo on liikuntatieteiden maisteri. Viimeiset neljä kautta hän on toiminut valmentajana Kiri&Kirittäret junioreiden C- ja B-poikien joukkueissa. Valmennuskokemusta löytyy myös Jyväskylän Kirin Ykköspesisjoukkueen juoksuvalmentajana.

IPV:ssä Ylitalon vastuualueita ovat pelaajapolun rakentaminen yhdessä seuran valmentajien kanssa, akatemiaryhmien valmentaminen, seuran valmentajien rekrytointi ja valmentajien valmentaminen. Lisäksi Ylitalo toimii B-poikien pelinjohtajana ja B-ikäluokan päävalmentajana mukaan lukien suomensarja sekä 10-18-vuotiaiden ryhmien harrastetoiminnan suunnittelun ja koordinoinnin tehtävissä.

– Imatralle tulon näen hienona mahdollisuutena toimia rakkaan lajin parissa ja päästä näkemään pesäpalloa ja elämää uudella paikkakunnalla, Ylitalo sanoo IPV:n tiedotteessa.