Sunnuntaina nähtiin avausjaksolla tiukkaa juoksun peliä. Ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen parhaana palkittu Juha Toikka, joka puhkaisi kakkossauman hienolla lyönnillä ja kotiutti Joona Mäkelän.

Sama parivaljakko oli asialla heti toisen jakson alkuun. Yksi juoksu ei kuitenkaan riittänyt, kun vieraiden Go On Superjokeri, sarjan ylivoimainen lyöjäkuningas Markus Hallasuo tyhjensi pajatson kakkospuolen läpilyönnillään.

– Laittoman lyönnin jälkeen kahden räpylän alta pallo valleille ja neljä juoksua. Näitä vaan ei saa käydä, kotijoukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko noitui.

Ottelun voittaja haettiin lopulta supervuorosta. Tällä kertaa Hallasuon kotiutusyritys nousi kopiksi ja välierien ratkaisijan Tapani Pirin viimeinen lyönti jäi laittomaksi. Kotijoukkue käytti paikkansa tasoittavalla vuorolla, kun pallo poltteli Lipon ulkopelaajien hyppysissä. Otso Mäkelä iski keskipompun ja kotiutti Joona Mäkelän.

– Tiukkaa playoff-vääntöä, kaksi hyvää porukkaa pelaavat vastakkain. Tänään oikea joukkue voitti. Meidän ulkokenttämme ei ollut kova kovissa paikoissa, myönsi Lipon viuhkavelho Santeri Haipus.

Kollega Kaikko nosti esiin ykköskärjen onnistumiset. Nyt Joona Mäkelän ja Henri Heikkilän onnistumisprosentit olivat sellaisia, jotka antavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Kaikko kuitenkin kaipasi omiltaan lisää huolellisuutta tekemiseen.

– Onneksi Otso löi kovaan paikkaan supervuorossa voittojuoksun. Saatiin sarja tasoihin, mitä lähdimme hakemaan. Liikaa annamme kuitenkin Oululle eteen joka pelissä. Pieni lisähuolellisuus tuohon, niin näistä tulee erittäin hienoja pelejä.

Seuraava hieno ottelu odottaa Oulun torstai-illassa, kun sääolosuhteet pakottivat siirtämään ottelua vuorokaudella. Tunnelma alkaa vähitellen tiivistyä, sillä tämän jälkeen sarja on toiselle joukkueista katkolla Haminassa lauantaina.

Miesten Ykköspesiksen loppuottelu (3 voittoa)

To 17.9.
Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 16.00 Ennakkoliput | Lipon nettilähetys

La 19.9.
Haminan Palloilijat – Oulun Lippo 15.00 Ruutu, Fanikamera

Su 20.9.
Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 15.00 Tarvittaessa

Päivitetty 15.9. klo 13: Loppuottelusarjan kolmas ottelu siirrettiin torstaille.