Tunnetta on riittänyt loppuottelusarjassa. Kolmannessa ottelussa Oulussa jaettiin kolme varoituspistettä, mutta sen enempää rangaistuksia ei kurinpitopäällikkö Kimmo Suominen määrännyt.

Vallikentällä kotijoukkue meni menojaan avausjaksolla. Tauon jälkeen vieraat saivat juoksutilinsä auki toisen aloittavalla, kun Go On Superjokeri Markus Hallasuo kotiutti pitkällä kakkosrajanäpillä Teemu Isokedon. Muilta osin HP piti Ykköspesiksen ylivoimaisen lyöjäkuninkaan Hallasuon hyvin kurissa.

– Kauttaaltaan ottelu oli sellainen, mitä olemme täällä pelanneet – todella huonoa sisäpeliä. Tilanteiden rakentelu ja kovassa paikassa kotiutukset tökkivät, Lipon Jimi Heikkinen harmitteli.

Lippo piti johtoasemansa neljännen tasoittavalle saakka. Laittoman pompun jälkeen, jolloin läpilyöntiä ei tunnetusti saisi antaa, HP:n Juha Toikka puhkaisi kolmospuolen 1+2 juoksun arvoisesti. Koronarajoitusten mukaiset täydet lehterit, 950 katsojaa, pääsivät juhlimaan kotijoukkueen voittoa ja ratkaisun siirtymistä viidenteen kohtaamiseen.

– Tämä oli meille mahdollisuuksien peli. Sinänsä ei mielestäni yllättänyt, että sarja menee viidenteen otteluun, kun kaksi huippujengiä ovat varsinkin kotona rautaisessa iskussa, Lipon pelinjohtaja Santeri Haipus totesi.

– Hienoa pesistä olemme kotiyleisölle tarjonneet. Sanoin kopissa jätkille, että viimeistään huomenna loppuu kausi tai sitten se voi loppua tänään. Tehdään päätös, kumpana päivänä se päättyy, HP:n kollega Juho Kaikko kertoi.

Ratkaisut ovat nyt kiinni yksittäisestä ottelusta. Voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä jatkaa Ykköspesiksessä 2021.

– Kumpi tekee vähemmän virheitä, voittaa. Niin on koko ottelusarja mennyt. Sarja saa hienon huipennuksen, Haipus uskoo.

– Mielestäni toinen ottelu putkeen olimme parempi joukkue kentällä. Viime pelissä hallitsimme Raksilassa ensimmäistä jaksoa mielin määrin, mutta emme saaneet ukkoa kotiin. Terävöitämme lyöntiratkaisut, niin varmasti tulee hyvin tasaväkinen kamppailu – mitä vaan voi tapahtua. Ylpeä olen joukkueesta jo tähänkin mennessä, kehuu Kaikko.

Miesten Ykköspesiksen loppuottelu (3 voittoa)

Su 20.9.
Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 15.00 Ennakkoliput | Lipon nettilähetys

Voitot 2-2