Huimaa jännitystä ja dramatiikkaa tarjonnut ottelusarja sai kuvaan sopivan huipennuksen. HP mursi neljässä aiemmassa kohtaamisessa pitäneen kotitaian voittamalla todellisen trillerin kotiutuskilpailussa. Lippo rakensi tilanteita, mutta kotiutukset takkusivat jälleen.

Jaksojen aikana nähtiin tyypillistä pudotuspelipesäpalloa, jossa kestäneet räpylät ottivat niskalenkin sisäpelistä. Lippo vei avausjakson Eino Järvelän kahdella kotiutuksella. HP rakensi vielä viimeisessä sisävuorossaan tilanteen, mutta kotiutusyritykset epäonnistuivat.

Toisella jaksolla vieraille riitti yksi juoksu, jonka iski Go On Superjokeri Juha Leskinen ja kotiin kiiti Henri Heikkilä. Nyt puolestaan Lipolle annettiin avaimet käteen ja mahdollisuus otteluvoittoon neljännen tasoittavalla.

Trilleri venyi kuitenkin kotiutuskilpailuun asti. HP hyökkäsi sisällä ja kaksi ensimmäistä paria – Otso MäkeläJoona Mäkelä sekä Juha LeskinenNino Muuruvirta – onnistuivat. Lipon leirissä paine kasvoi eikä joukkueelta lopulta yksikään pari onnistunut, kun HP:n ulkokenttä venyi parhaimpaansa. Joona Mäkelä esitti näyttävän syöksykopin Markus Lehtiniemen lyöntiin.

Haminan Palloilijat nousee Superpesikseen kahden välivuoden jälkeen. Seuralla on edessään jo historiansa 51. kausi miesten Superpesiksessä.